Sute de mii de salcâmi pe haldele de steril

Minprest Serv Rovinari va planta sute de mii de salcâmi pe 60 de hectare de teren pe care Complexul Energetic Oltenia trebuie să le reintroducă în circuitul silvic. „Contractul este pe patru ani, o să îl ducem la îndeplinire. În primul an se face plantarea celor 300.000 de puieţi, sunt 60 de hectare. Ce nu reuşim să facem în această primăvară, o să facem în toamnă”, a spus directorul Minprest, Gabriel Giorgi, la TV Sud.

Giorgi a mai declarat că vor fi câteva zeci de angajări, dar pe termen scurt, pentru că plantările pot fi făcute până la finele lunii aprilie. „O parte dintre cei cărora le-a încetat contractul la sfârşitul anului vor fi rechemaţi. Nu întâmpinăm dificultăţi în găsirea forţei de muncă. Angajările sunt până în 30 aprilie, urmând ca în toamnă să reluăm activitatea”, a mai spus Giorgi.

Acesta este oarecum supărat pe faptul că procedura pe SEAP s-a terminat foarte târziu. Dacă ar fi avut contractul semnat în toamnă, până acum ar fi terminat plantările. „Nu este vina noastră, dacă aveam acest contract semnat în octombrie, când a fost scos pe SEAP, era altceva. Nu am înţeles logica serviciului comercial de la CEO, puteam planta puiet de salcâm şi în iarnă, că au fost temperaturile potrivite. Nu am înţeles această rigiditate. O să mai participăm la o procedură, au scos pe SEAP o suprafaţă de 30 de hectare, acolo trebuie făcută şi proiectarea, o să mergem în asociere”, a precizat Giorgi.

Minprest nu prea are concurenţă în domeniu, din cauza preţurilor mici pe care le acceptă CE Oltenia. „Bugetele pe care le asigură sunt la limita de jos, chiar sub limită, cum au mai fost cazuri. A trebuit să facem tot felul de artificii ca să ne încadrăm în limita respectivă”, a precizat directorul Minprest. (A.A.)

Vizualizări: 1,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: