Tânăr din Novaci, pasionat de raliuri

Are 30 de ani, este din oraşul Novaci şi este pasionat de raliuri. Alexandru Andreoiu a manifestat în primă fază o pasiune pentru karturi, însă acum cursele de viteză au devenit stilul de viaţă al tânărului. În prezent dispune de două mașini, una cu care deja participă în competiţii, iar alta este pe cale să o up-gradeze. Alexandru își întreține din salariu pasiunea pentru mașini, pasiune extrem de costisitoare.

Alexandru Andreoiu a descoperit karturile la vârsta de 7 ani și de atunci nimeni nu l-a mai putut dezlipi de mașini. Acum, la 30 de ani, Alexandru încearcă să-și facă un nume în lumea raliurilor. Are propria mașină de curse și petrece ore în șir în garaj. ”Primul contact cu acest sport l-am avut la 7 ani, când mergeam la karturi în cadrul clubului elevilor și de atunci am evoluat, până la 18 ani am făcut kart. A urmat o pauză de câțiva ani, timp în care mi-am construit o mașină. Primul concurs la mașini a fost în 2011 la Craiova, pe Dealul Bucovățului. Un traseu frumos, din păcate scurt, organizare bună și în final un loc III”, a spus Alexandru Andreoiu, pasionat de raliuri.
Pentru a face însă performanţă trebuie să exersezi multe ore în teren, dar și mai multe în garaj. În prezent, tânărul conduce un Renault Megane și are visuri mari pentru următoarele competiţii. A câștigat până acum multe premii la nivel național, dar își dorește cât mai multe trofee. ”Am doar două ediții participate la Rânca, 2014 și 2016. Este unul dintre cele mai frumoase trasee din țară, nu este doar părerea mea, este părerea marilor campioni ai României. Traseul, față de anii anteriori, este din ce în ce mai bun datorită suprafeței de contact, asfaltul. Ceea ce fac eu nu este atât de periculos cum este viteza pe stradă. În cursă este mult mai sigur datorită securităţii de care beneficiază mașina, barele de protecție din interior în caz de coeziune, echipament, plus că nu vine nicio mașină din față, nu te poți lovi”, mărturisește Alexandru.

Preferă mașinile ușoare, în locul celor puternice
Garajul tânărului este practic locul în care se simte cel mai bine. Mașinile și le upgradează singur, poate cu ajutorul câtorva prieteni. Din garajul lui Alexandru nu lipsesc motoarele, cutiile de viteză, dar și alte piese care ar putea să pice într-o cursă. ”Prima dată am început cu un Logan de familie, o mașină de stradă pe care am pus o suspensie, atât a fost, plus scaunul meu care era un scaun de curse, în rest nu avea nicio asemănare cu o mașină de curse. Acum am un Renault Megane pe motor de 2000, 140 de cai de fabrică, pe care am montat scaune de curse, centuri și câteva modificări la motor. Este un motor destul de puternic, făcut în limita bugetului meu și în limita posibilităţilor mele. Nu am pus atât de mare accent pe putere deoarece prefer o ţinută de drum mai bună și o putere mai bună ca să pot merge tare și pe viraje, nu doar pe drept”, a precizat tânărul Alexandru Andreoiu.
Un reportaj pe larg despre pilotul Alexandru Andreoiu puteți urmări vineri, de la ora 19.00 la Accent TV, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Galerie foto




Vizualizări: 10,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: