Tandemul Cârciumaru - Călinoiu, reactivat? „Eu ştiu că nu am plecat!”

Nu mai este loc de resentimente între Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru. În trecut, umăr la umăr în alegeri, acum aproape de a redeveni vechiul tandem. În timp ce senatorul Florin Cârciumaru anunţă că are uşile deschise pentru Ion Călinoiu, acesta din urmă nu se sfieşte să recunoască faptul că nu a fost nicicând prea departe de partidul care l-a lansat în politică. Într-un interviu pentru Pandurul, Călinoiu a vorbit despre o eventuală revenire pe prima scenă.

 Reporter: Cum comentaţi declaraţia domnului Cârciumaru despre o posibilă revenire a dvs. în PSD? Aţi purtat vreo discuţie până acum?

Ion Călinoiu: Nu am avut încă o discuţie cu domnul Cârciumaru. A spus-o public, dar, în particular, nu mi-a transmis nimic ca să pot oferi acum detalii. Eu ştiu că din partid nu am plecat. În perioada de inactivitate, aş pune cu ghilimele, am constatat că mă găsesc acolo. Este partidul în care eu cred în continuare şi nu contează dacă eu sunt acolo în toiul activităţii. Contează că, în continuare, este un partid unit şi că trebuie să-l menţină unit şi să aibă rezultate.

 Rep.: Mai mulţi primari din PSD vă regretă şi v-ar vrea din nou în partid. Cum vedeţi acest lucru?

I.C.: Eu sunt şi am fost mereu alături de primari. Au fost, cu adevărat, oameni care au ţinut partidul. Primarii sunt, în mare parte, preşedinţi de organizaţii şi ei sunt baza partidului.

 Rep.: Aveţi resentimente după ce s-a întâmplat la alegerile parlamentare de anul trecut?

I.C.: Nu am niciun resentiment. Eu am apucat pe acel drum atunci. Nu am regretat de niciun fel. Am respectat o iniţiativă a lor, a primarilor, de a fi susţinut să candidez independent, pentru început. Pe urmă, era evident şi am fost convins că au emigrat după alegeri pentru că nu poţi să treci peste responsabilităţile pe care le au dumnealor pe linie de partid. Eu chiar i-am susţinut în perioada când am făcut pasul lateral.

 Rep.: Cum vedeţi acum PSD?

I.C.: PSD totuşi reprezintă politica celor mulţi. Eu niciodată nu m-am dezis de calitatea mea de membru de partid. Vom vedea ce se va întâmpla. Mă bucur că PSD are, în continuare, uşile deschise pentru mine. 

Vizualizări: 1,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: