Târg de podoabe de Crăciun la Școala Sfântul Nicolae

Au confecționat podoabe de Crăciun pe care le-au vândut la Târgul de Sfântul Nicolae. Vorbim de elevii Școlii Gimnaziale Sfântul Nicolae, care ieri și-au arătat atât abilitățile artistice, dar și pe cele de comercianți.  Și-au expus produsele la vânzare, au negociat prețuri, iar banii pe care i-au câștigat îi vor da la școală, dar și pentru copiii cu dizabilități.

Elevii din clasele I-VIII au confecționat podoabe pentru Crăciun și ieri le-au scos la vânzare la Târgul de Sfântul Nicolae. Copiii și-au arătat prin aceste podoabe făcute de ei abilitățile creative, artistice, dar și pe cele de comercianți. Prețurile au fost negociabile, dar copiii au ținut la preț. „Avem foarte multe articole de Crăciun, majoritatea confecționate de noi din hârtie. Cei care vor să cumpere au din ce să-și aleagă. Aveam ornamente de brad, globulețe, beteală, dar și alte figurine specifice acestor sărbători. Prețurile sunt în funcție de produs, se mai poate negocia, dar nu foarte mult, pentru că noi am pus suflet și am muncit foarte mult”, a explicat un elev.

O parte din banii câștigați din vânzarea produselor merg la asociația de părinți pentru școală, iar o altă parte către copiii cu dizabilități. „O parte din banii pe care elevii îi câștigă din vânzarea acestor articole se duc la asociația părinților și vor fi folosiți în interesul școlii, iar ceilalți se duc la o asociație cu care noi avem un parteneriat pentru copiii cu dizabilități”, a declarat Petre Cojocaru, directorul Școlii Sfântul Nicolae.

Printre cumpărătorii de la târgul de podoabe organizat de Sfântul Nicolae a fost și inspectorul școlar Ion Ișfan. „Târgul de Sfântul Nicolae este o tradiție aici. Cred că este la cea de patra ediție. Exponatele copiilor sunt foarte frumoase și nu o să plec de aici cu mâna goală. În mod sigur cumpăr ceva”, a spus Işfan. De la târg nu au lipsit nici momentele artistice.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: