Târgu Jiu: Acţiune de colectare a deşeurilor electrice

Cetăţenii din Târgu Jiu pot scăpa de electronicele şi electrocasnicele uzate sau defecte. La sfârşitul acestei săptămâni vor fi deschise trei centre în Târgu Jiu pentru a prelua acest tip de deşeuri. Aparatele de mari dimensiuni vor putea fi ridicate chiar şi de la domiciliu.

Asociaţia Română pentru Reciclare Rorec desfăşoară în data de 20 aprilie o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice. Cetăţenii se pot debarasa de acest tip de deşeuri la cele trei puncte fixe din municipiu: Lac Debarcader, Casa de Cultură şi Parc Lido. „Am început în 2011 acţiunile în Târgu Jiu şi am continuat în tot judeţul Gorj. Anul trecut au fost 28 de acţiuni în judeţ, s-au strâns peste 45 de tone de deşeuri electrice şi electronice. Vrem să obişnuim cetăţenii cu aceste acţiuni, poate vom crea şi un serviciu lunar. Avem şi un program educaţional, care există în 28 unităţi şcolare din judeţul Gorj, unde s-au creat grupuri de copii care se consideră ambasadorii agenţiei şi care conving pe colegii lor şi comunitatea de importanţa acestei colectări selective, mai ales a acestor tipuri de deşeuri. S-au strâns deja peste 3 tone cu ajutorul acestor tineri”, a declarat Alexandra Arnăutu, manager regional al Asociaţei Rorec.

Cetăţenii care vor depune deşeuri electrice la punctele fixe vor putea câştiga, unul dintre premiile oferite de iniţiatorul acţiunii în baza unui talon. Premiile constau în trei maşini de călcat, trei cafetiere, trei mixere şi trei cuptoare cu microunde digitale.  

Autorităţile locale din Târgu Jiu vor să înfiinţeze un punct permanent de colectare al deşeurilor electrice. „Am încheiat un parteneriat cu această asociaţie, am pus la dispoziţie o zonă din incinta CET Târgu Jiu, vor fi amplasate construcţii modulare unde vor fi preluate deşeurile electrice. Considerăm că este necesar, pentru că evităm ca aceste deşeuri să ajungă în depozitul ecologic, trebuie adunate şi reciclate”, a spus Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: