Târgu Jiu: Locuri de joacă, adevărate focare! Spitalul este plin de copii

Zeci de copii au ajuns în ultima perioadă la spital! Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni în rândul lor este enterocolita. Virusul se transmite foarte ușor și poate provoca deshidratare severă. Cazurile s-au înmulțit simțitor de când vremea s-a încălzit, iar cei mici își petrec mai mult timp în spațiile de joacă. Acestea din urmă sunt murdare, pline de gunoaie, și mai mult decât atât, copiii le „împart” cu maidanezii. 

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu de la începutul lunii aprilie și până în prezentla Camera de Gardă Pediatrie au ajuns aproximativ 1300 de copii. În cazul a 200 de cazuri, medicii au decis internarea imediată. Jumătate dintre dintre ei au prezentat simptomele gastroenteritei. 

O igienizare a spațiilor de joacă ar putea duce la diminuarea cazurilor de enterocolită. De altfel, și părinților le este recomandat să ocolească aceste zone pentru a evita să ajungă cu micuții pe patul de spital. În plus, în această perioadă trebuie să acorde o atenție deosebită căpușelor. Deja la spital au ajuns primii pacienți mușcați de ele. 

„În ceea ce privește cazurile de mușcătură de căpușe, avem câteva zeci de când a început sezonul grătarelor și al ieșirilor în aer liber. Paciențiilor care ajung la UPU mușcați de căpușe li se extrage căpușa sau restul de căpușă, se dezinfectează locul mușcăturii și apoi sunt trimiși către Secția Boli Infecțioase, Camera de Gardă Boli Infecțioase pentru administrare de tratament. Majoritatea primesc tratament cu amoxicilină pentru o perioadă de șapte zile”, a afirmat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Că locurile de joacă şi parcurile neigienizate sunt principalele focare de infecţie o știu și autoritățile numai că dau dovadă de lipsă de implicare. Numai așa se explică de ce încă avem parcuri cu leagăne rupte și murdare, garduri distruse și prin care câinii fără stăpân se plimbă nestingheriți.

Vizualizări: 2,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: