Târgu Jiu: Lucrările la Casa de Cultură, încă în stand-by

Casa de Cultură încă așteaptă modernizarea. Municipalitatea a obținut un proiect de circa 3,5 milioane de euro de la Compania Națională de Investiții, dar lucrările încă nu au început. Ultima promisiune a edilului Marcel Romanescu este că șantierul va fi deschis în această vară. Este posibil însă ca lucrările să coste mai mult decât s-a estimat inițial și primăria să scoată mai mulți bani din vistierie pentru reabilitarea clădirii ce a fost lăsată în paragină.

 „Noi ne așteptăm să înceapă lucrările chiar din vară. Proiectul a fost deja depus la Compania Națională de Investiții. Urmează să se facă o nouă reevaluare, să vedem exact dacă ne încadrăm în suma pe care CNI a pus-o la dispoziție pentru Casa de Cultură”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Valoarea proiectului este de 3,5 milioane de euro, bani veniți de la Compania Națională de Investiții. Dacă va fi nevoie de mai mulți bani, primăria va trebui să contribuie în plus.

„Dacă  va fi nevoie de o ajustare,  așa cum am făcut la stadion, trebuie să purtăm discuții cu Compania Națională de Investiții pentru alocare ori de la CNI plus o contribuție a autorității locale, pe care ne-o asumăm. Valoarea proiectului este foarte mare, de 3,5 milioane de euro și contribuția noastră poate fi ajustată pentru realizarea acestui edificiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Între timp, clădirea se degradează văzând cu ochii. Pereții au crăpat, tencuiala a început să cadă, prin acoperiș plouă ori cresc copaci așa că este nevoie ca întreaga construcție să fie reabilitată total.

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: