Târgu Jiu reciclează să primească bani pentru zona de picnic

Competiţia pentru „Oraşul Reciclării” se încheie la sfârşitul lunii februarie. Municipiul Târgu Jiu “se luptă” cu Braşovul, Iaşul, Cluj Napoca, Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Craiova, Deva, Focşani, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Tulcea şi Zalău pentru a putea beneficia de amenajarea unei zone de picnic.

Primăria Târgu Jiu se află în competiţie alături de alte 19 oraşe din ţară pentru a câştiga titlul de „Oraşul Reciclării”. Competiţia a început în luna septembrie şi se va încheia la sfârşitul acestei luni. În această perioadă au fost cântărite cantităţile de deşeuri colectate în containerele speciale pentru hârtie, plastic, metal şi sticlă. Reprezentanţii municipalităţii spun că s-a ajuns să se colecteze selectiv peste 28 tone de la containerele amplasate în cartierele din Târgu Jiu. „Mergem într-un trend ascendent. Dacă în luna septembrie colectam selectiv 20 de tone de deşeuri, acum colectăm 28 de tone de deşeuri. Premiul pentru titlul de ”Oraşul Reciclării” constă în amenajarea unei zone de picnic cu dotările specifice: împrejmuire, locuri de parcare, grătare, containere”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Jilăceanu a mai precizat că la nivelul municipiului Târgu Jiu vor fi amenajate două locuri de picnic. „Prin Hotărâre de Consiliu Local au fost aprobate ca locuri pentru picnic: Poiana Preajba şi Dumbrava Drăgoieni. Lucrările vor începe în primăvară”, a menţionat Jilăveanu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: