Târgu Jiu: SANITAS refuză sporurile propuse. Cât ar pierde!

Sindicatul SANITAS din Târgu Jiu anunţă că nu a avizat favorabil aplicarea Regulamentului de sporuri pe motiv că administraţia spitalului a propus reducerea cu 50% a sporurilor de continuitate. Este vorba de sporuri pentru orele de sâmbătă - duminică efectuate de asistenţii medicali şi infirmiere în zilele de repaus săptămânal şi ale medicilor pentru orele de gardă efectuate în timpul săptămânii şi în zilele de repaus săptămânal.

Managerul spitalului, Gigel Capotă, a spus că pierderile din luna martie vor fi compensate în aprilie. „Soluția găsită de mine a fost una compensatorie, tranzitorie în această lună, pentru ca niciun angajat din spital să nu câștige mai puțin decât în februarie. Consider că întreg personalul a înțeles că munca în echipă înseamnă să fim solidari și la bine, și la rău. Totodată, consider că anumite categorii profesionale, mă refer la medici și asistenți, au încredere în echipa managerială că în cursul lunii aprilie, funcție de veniturile înregistrate, vor primi ca și compensație anumite pierderi la salariul din martie”, a spus Capotă.

SANITAS este sindicat reprezentativ pe unitate, semnatar al contractului colectiv de muncă. În martie, medicii din Târgu Jiu au câştigat fiecare numai din gărzi peste 5.000 de lei net. Asta pe lângă salariile deloc de neglijat, care pentru medici sunt între 10 şi 20 de mii de lei net, pentru asistenţi de la 2.800 la aproape 7.000 lei pentru cei din ATI. Chiar şi infirmierele pleacă de la 1.700 de lei net şi pot ajunge la 3.000 de lei, în funcţie de secţia la care lucrează.

(A.A.)

Vizualizări: 1,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: