Târgu Jiu: Trei mii de studenţi, 100 de locuri în cămine

Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu are 3000 de studenţi, însă locurile în cele două cămine în care pot caza nu depăşesc 110 de locuri. Câteva sute stau acasă, pentru că sunt din Târgu Jiu, dar cei mai mulţi sunt nevoiţi să îşi caute chirie.

 UCB are un cămin, cel din Debarcader, cu aproape 60 de locuri. De asemenea, se mia foloseşte de un alt cămin, cu aproape 50 de locuri, deţinut de Direcţia de Tineret şi Sport. Din fericire, mulţi dintre studenţi sunt din municipiu, altfel aproximativ 2.900 de tineri ar trebui să îşi caute chirie. Preţurile încep de la 100 de euro pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 250 de euro pentru un apartament.

Cereri după 15 septembrie

Reprezentanţii UCB susţin, însă, că dacă cererea va fi mai mare ca oferta, vor apela la varianta închirierii unui etaj la un hotel din centrul municipiului Târgu-Jiu. "UCB deţine 110 locuri în căminele noastre, în Campusul de la Debarcader şi la căminul de la Liceul Nr. 2, iar dacă numărul solicitărilor va fi mai mare avem un protocol cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi vom suplimenta numărul de locuri. După ce centralizăm solicitările, după data de 15 septembrie, vom stabili dacă vom încheia şi un parteneriat cu un hotel pentru a închiria un etaj întreg pentru studenţi”, a declarat prorectorul Universităţii "Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Ştefan Ghimişi, pentru mediafax.ro. Cererile pot fi depuse şi în luna septembrie, la sediul UCB.

Preţurile sunt diferite, în funcţie de locurile ocupate, la buget sau cu taxă. Cei de la buget au plătit anul trecut 405 lei de persoană, în căminul studenţesc Debarcader, având şi masa asigurată. La căminul Direcţiei de Tineret preşul a fost de 125 lei de persoană pe lună. Studenţii cu taxă au plătit 300 lei la Debarcader şi 220 lei de lei persoană pe lună în căminul de la Liceul Nr.2. Tarifele ar putea rămâne aceleaşi şi în noul an universitar care va începe în octombrie.

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: