Târgu Jiul va avea PUG reactualizat. Când!

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Târgu Jiu ar putea fi gata anul acesta. Municipalitatea a prins în buget banii necesari pentru finalizarea procedurilor de actualizare a planului. În total, Primăria Târgu Jiu a cheltuit peste o jumătate de milion de lei pentru noul PUG. Asta în condițiile în care demersurile au fost începute acum aproape un deceniu!

Este vorba de o actualizare a Planului Urbanistic General al municipiului Târgu Jiu realizat în anul 1998. Contractul cu firma contractată în 2008 pentru actualizarea PUG-ului, societatea Urban Incerc din București, a expirat. Acum, pentru obținerea avizelor, primăria trebuie să organizeze o nouă licitație. Suma a fost prinsă în bugetul pe anul 2017, care a fost aprobat în ședința Consiliului Local Târgu Jiu din data de 27 martie. „Legat de Planul Urbanistic General, avem alocată suma de 160 mii lei. Din estimările pe care le-a făcut primăria, cam la cât se ridică în acest moment valoarea planului, în totalitate?”, a întrebat liberalul Marcel Romanescu, consilier local, în cadrul ședinței.

Directorul Narcisa Cristea a venit cu lămuriri. „Până în acest moment au fost cheltuiți pentru Planul Urbanistic General în jur de 350 mii lei, la care se adaugă acești 160 mii lei, trecuți numai pentru partea de avizare. Deci, este etapa finală”, a spus Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu. 

„În șase luni din momentul în care se semnează contractul se predau toate documentațiile acestor avize”, a completat Ermina Pasăre, șefa Compartimentului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Rolul PUG

Planul Urbanistic General cuprinde reglementari și regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al municipiului, atât suprafețele din intravilan, cât și cele din extravilan. Totodată, acest plan stabilește norme generale, pe baza cărora se elaborează mai apoi în detaliu, la scara mai mică, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) și cele de detaliu (PUD). Planul delimitează zonele industriale de cele civile sau comerciale și dă anumite destinații unor terenuri. 
Polemici între consilieri

Discuția pe tema Planului Urbanistic General s-a lăsat și cu șușoteli între consilierii locali. „O să prindă și solariile din Primăverii”, i-a spus consilierul local Mihai Gherghe colegului de partid, Petrișor-Dincă Roibu. 

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: