Târgujienii nevoiaşi îşi întreţin copiii cu alocaţiile complementare

Direcţia de Protecţie Socială este luată cu asalt târgujieni. Lunar, aproximativ 70 de familii solicită alocaţii complementare pentru a-şi putea întreţine copiii. 

Familiile care beneficiază de cele două tipuri de alocaţii au obligaţia ca din trei în trei luni să prezinte dovada de frecventare a cursurilor şcolare în cazul în care au copii elevi. De asemenea, o dată la şase luni trebuie făcută dovada veniturilor realizate de membrii familiei. Orice modificare apărută în componenţa familiei sau în situaţia financiară trebuie comunicată în termen de 5 zile. Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că bursele de merit nu sistează acest drept. „Bursele sociale sau de merit ale elevilor se iau în calcul la stabilirea cuantumului alocaţiei însă nu sistează acest drept. Alocaţia complementară se sistează numai dacă elevul a repetat clasa, exceptându-se motivele medicale”, a spus Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială.

Sute de dosare pentru alocaţii complementare

Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, peste 550 de dosare pentru alocaţii complementare şi aproximativ 350 de dosare de dosare pentru alocaţii monoparentale.

Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială, a declarat numărul dosarelor depuse anul acesta este foarte mare comparativ cu anul trecut. „Anul trecut s-au acordat circa 350 de alocaţii complementare şi 200 de alocaţii de susţinere pentru familiile monoparentale. Numărul mare al dosarelor înregistrate în acest an se datorează atât creşterii numărului de şomeri cât şi majorării venitului pe membru de familie de la 150 lei la 470 de lei”, a spus Teodora Ciobanu, director al Direcţiei Publice de Protecţie Socială.

Valoarea alocaţiei complementare este de 50 lei, pentru familiile care au în întreţinere un copil, 60 de lei, pentru cele care au 2 copii, 65 lei pentru cele care au 3 copii, iar cele cu mai mulţi de 4 copii primesc 70 de lei/lunar.

De asemenea, copiii care nu au decât un părinte, beneficiază de alocaţie monoparentală. Familia monoparentală care are în întreţinere un copil, primeşte 70 lei, cea care are 2 copii primeşte 80 de lei, cea cu 3 copii 85 de lei, iar cea cu mai mulţi de 4 copii primeşte lunar câte 90 lei. Familiile care solicită alocaţie complementară trebuie să depună acte privind veniturile realizate şi copii după actele de identitate. Singura condiţie este ca venitul pe membru de familie să nu depăşească 470 de lei pe lună.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: