Tătaru neagă acuzaţiile de şpagă ale medicului Stanciu

Acuzaţii extrem de serioase la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Gheorghe Stanciu, medic șef de secție la ORL, susține că postul i-ar fi fost scos la concurs după ce singura candidată, directoarea medicală Marilena Davidescu (foto), ar fi dat bani grei. Stanciu ar avea dreptul, potrivit legii, să ocupe funcția de conducere până la 70 de ani, fiind doctor în științe medicale. Tiberiu Tătaru, managerul unității medicale, neagă acuzele.

Gheorghe Stanciu, medic șef la ORL, a împlini vârsta de pensionare, însă mai poate sta medic șef până la 70 de ani dacă și conducerea spitalului agreează acest lucru. Cert este că postul a fost scos la concurs, pe bani grei, spune medicul Stanciu acuzând-o pe directoarea medicală, Marilena Davidescu că și-a plătit concursul. ”Funcția de medic șef a fost vândută pentru că nu trebuia să se scoată postul la concurs, eu puteam să stau până la 70 de ani. Eu am o vârstă și nu mă compromit să mă duc la un concurs dinainte stabilit”, tună și fulgeră Gheorghe Stanciu, medic ORL în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Marilena Davidescu, actualul director medical, nu a vrut să dea declarații pe acest subiect, spunând doar că are tot dreptul să participe la un concurs în cadrul unității medicale. Mai mult decât atât, Davidescu nici nu vrea să audă de ideea că ar fi plătit ca să fie șefă de secție. Spune că postul a fost scos la concurs legal și ea are tot dreptul să participe.

Tătaru: Situația nu diferă cu nimic față de alte secții
De partea directorului medical se arată și managerul spitalului județean, Tiberiu Tătaru, care a declarat vineri că toate funcțiile de medic șef au fost scoase la concurs și că nimeni nu l-a împiedicat pe Stanciu să se înscrie și el la concurs. ”Absolut toate posturile de medic șef care au fost la nivelul spitalului ocupate fără concurs au fost scoase la concurs și amintesc aici secția Anatomie Patologică, Chirurgie II, Obstetrică. Pentru secția ORL s-a aprobat menținerea doctorului Stanciu în funcția de medic șef până la organizarea prin concurs. Deci, situația nu diferă cu nimic față de alte secții”, a spus Tiberiu Tătaru, manager.
SCHIMBARE
Marilena Davidescu urmează să fie schimbată din funcția de director medical al spitalului pentru că este incompatibilă cu postura ei de candidat la șefia ORL. Tătaru spune că l-a informat pe președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, cu privire la această situație și că el este cel care va numi un alt director medical.

Vizualizări: 5,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: