Tătaru: Nu am deschis gura niciodată, pentru niciun concurs

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a declarat că în unitatea medicală pe care o conduce nu se va mai organiza niciun concurs pentru posturi de conducere până ce postul de director medical nu va fi el însuși ocupat prin concurs. Decizia vine după ce în ultimele luni pe această funcție s-au perindat mai mulți medici, însă niciunul nu a vrut să rămână definitiv.

 Funcţia de director medical la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu trebuie să fie scoasă la concurs. Aceasta este concluzia la care a ajuns conducerea unității medicale, având în vedere că toți medicii numiți au refuzat să stea mai mult de câteva zile. Pe de altă parte, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora managerul Tiberiu Tătaru ar fi capul răutăților, în sensul că acesta le-ar impune directorilor medicali candidații câștigători la concursurile organizate în ultima vreme. Întrebat despre aceste aspecte, Tătaru a negat. ”Niciodată n-am avut niciun fel de afinități pentru vreun candidat sau, dacă am avut așa ceva, nu s-a regăsit și nu s-a revăzut în niciun fel de discuție, pentru că antipatii și simpatii avem cu toții. Suntem oameni, dar acest lucru nu a impietat nicio clipă desfășurarea atribuțiilor mele normale, nu am cerut nimănui nimic, nu am avut nicio discuție cu ei pe tema acestor concursuri. Nu am deschis gura niciodată, pe niciun concurs, cu absolut niciun candidat”, a spus Tiberiu Tătaru, manager.

 Nu mai organizează concursuri

Decizia de a nu mai fi organizate concursuri pentru posturi de conducere a fost luată în acord cu vicepreședitele Consiliului Județean, Ciprian Florescu. ”Așadar, primul concurs care se va da la nivel de șef în Spitalul Județean, de azi încolo, va fi cel de director medical, după acea se vor organiza alte concursuri. După părerea mea, concurs  pentru medic șef pe Ginecologie fără director medical este cam împotriva legii și nu cred că se va putea organiza”, a mai spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului.

Întrebat de ce tot refuză medicii să ocupe această funcție, managerul Tătaru spune că de vină este activitatea intensă pe care o presupune această funcție. ”Obligațiile sunt mari, activitatea medicală predomină, este majoritară, avem 200 de medici, 800 de asistenți, este o activitatea grea și directorul medical o gestionează cu totul. Nu am înțeles de ce doctorul Stănculete s-a retras după două zile de la numire. Nu este nicio problemă, doritori sunt”, a mai spus Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 4,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: