Taxe duble din greşeală la primăria Motru

Câțiva motreni au plătit vineri, 1 februarie, taxe și impozite locale majorate. Conform primarului de la Motru, Gigel Jianu, este vorba de o greşeală a şefului serviciului Taxe și Impozite Locale Motru, care a interpretat greșit legea în baza cărei se stabilesc aceste obligaţii.

Edilul spune că de luni, 4 februarie, motrenii plătesc aceleaşi taxe ca și în 2018, iar cei care au plătit vineri mai mult decât trebuia îşi vor primi banii înapoi. Ion Gădău, șeful serviciului în cauză, trebuie să dea acum socoteală în faţa unei comisii. ”Noi am dat o hotărâre în noiembrie în care spuneam clar care este cuantumul taxelor şi impozitelor pentru 2019. Mi se pare că au fost 3-4 plătitori care au plătit taxele şi impozitele majorate. Șeful de la Taxe și Impozite, dintr-un exces de zel, de teamă, aşa consider eu, nu am alte elemente că ar fi făcut-o intenţionat, a încercat să impună taxe şi impozite mai mari. Este în comisia de disciplină, pentru că orice altă modificare trebuie să se facă cu viza mea”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Primarul din Motru a spus că șeful serviciului respectiv nu a ținut cont de hotărârea din noiembrie a Consiliului Local, pentru că a considerat-o tardivă. ”Zicea că trebuia să stabilim până în 30 aprilie. Pe când ordonanța care te obliga la dublare sau la mărirea lor îți dădea termen chiar cu 3 zile înainte de sfârșitul anului, ori eu am dat-o în noiembrie. Interpretarea corectă e cea pe care am aplicat-o eu”, a mai spus primarul din Motru.

Vizualizări: 4,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: