Taxe mai mari la UCB de anul viitor

Anul universitar 2011-2012 la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) aduce specializări mai puţine şi taxe de studiu mai mari. Senatul instituţiei de învăţământ superior din Târgu Jiu a aprobat în şedinţa din 25 februarie cuantumul taxelor de şcolarizare pentru anul universitar 2011-2012. Conform noilor prevederi cele mai mari creşteri vor fi simţite în cazul masteratelor.

Studenţii nu vor scăpa de majorarea taxelor de studii nici în anul universitar viitor. În ceea ce priveşte studiile universitare de licenţă cea mai mare creştere a taxei, de 300 lei, se va aplica la specializarea Educaţie fizică şi sport, ajungând astfel la 2800 lei. Cei care vor opta pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor trebuie să ştie că vor trebui să scoată din buzunar cu 200 lei mai mult decât în anul 2010-2011, taxa crescând de la 2000 la 2200 lei. Studiile vor fi mai scumpe şi la Facultatea de Inginerie, unde pentru anii I şi II va fi percepută o taxă de 2700 lei, iar pentru anii III şi IV de 2600 lei. La Facultatea de Administraţie Publică şi Ştiinţe Politice Comparate majorările vor fi simţite doar de studenţii care trec în anul II şi III, în acest caz studiile fiind mai scumpe cu 160 lei. Nici taxele percepute la studiile de masterat nu vor sta pe loc. Anul viitor un masterat la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor va costa 3000 lei atât pentru cei din primul an, cât şi pentru cei din al doilea an. De asemenea, cei care urmează un masterat la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate trebuie să ştie că taxa pentru anul II a crescut de la 2400 lei la 3240 lei.

Universitate de educaţie şi cercetare

Legea educaţiei va clasifica universităţile în trei categorii, pe baza evaluării programelor de studii, în universităţi pentru educaţie şi cercetare ştiinţifică avansată, universităţi pentru educaţie şi cercetare şi universităţi pentru educaţie.

Adrian Gorun, rectorul UCB, spune că universitatea pe care o conduce se încadrează în categoria universităţilor pentru educaţie şi cercetare, ultima categorie fiind instituţiile în care se derulează dor studii de licenţă, fiind din acest punct de vedere condamnate la dispariţie.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: