Tensiuni din cauza Carierei Bustuchin

Un localnic din comuna Roşia de Amaradia a ajuns în culmea disperării din cauza Carierei Bustuchin. Teodor Romică susţine că, de când s-a închis cariera din apropierea locuinţei, a rămas o adevărată prăpastie şi le cere autorităţilor, dar şi celor din conducerea Complexului Energetic Oltenia, să ia măsuri. Primarul din Roşia de Amaradia susţine că cei care conduc mineritul în zonă au solicitat la primărie o autorizaţie pentru a demola locuinţa gorjeanului, căruia CEO i-a construit casă.

Teodor Romică  nu mai are linişte de când s-a închis cariera Bustuchin şi spera ca odată cu redeschiderea acesteia să ia sfârşit coşmarul său. De ani de zile gorjeanul stă cu o adevărată prăpastie lângă locuinţă şi cu teama că oricând cineva poate cădea acolo. Chiar nepoata acestuia putea să-şi găsească sfârşitul aici. ”Să se hotărască o dată ce fac cu cariera, pentru că eu nu mai pot trăi aşa. Ori o redeschid şi o împrejmuiesc ori o închid de tot. Nepoţica mea a căzut acolo şi norocul a fost că am reuşit să o prind de picior, că altfel se ducea jos. Ne cad şi animalele. Nu mai putem trăi aşa. Să se hotărască o dată ce vor să facă cu ea şi să ia măsurile care se impun. Nu sunt doar eu în această situaţie. Mai sunt şi alţi vecini care se confruntă cu această problemă”, a declarat Teodor Romică.

Casa, la un pas de a fi demolată

Autorităţile locale din comuna Roşia de Amaradia cunosc situaţia, dar aruncă problema în ograda celor de la unitatea minieră din zonă. Mai mult decât atât, primarul din Roşia de Amaradia susţine că Teodor Romică se face vinovat pentru închiderea minei Bustuchin. ”Cunoaştem situaţia, dar este problema celor de la mină. Pot să vă spun că cetăţeanul are dreptate şi pe de o parte îi grăbeşte oarecum cu redeschiderea minei, care s-a închis tot din cauza lui, că nu a vrut să plece din casă. Acum cei de la mină i-au făcut locuinţă în comună şi au cerut autorizaţie  la primărie pentru a-i demola casa”, a precizat primarul Liviu Cotojman.

Vrea să fie despăgubit

Teodor Romică susţine că cei de la mină vor să-i demoleze nu doar casa în locul căreia cei de la Complexul Energetic Oltenia i-au construit locuinţă, ci toată gospodăria, lucru cu care gorjeanul nu este de acord, pentru că deţine trei case şi o gospodărie destul de mare. Acesta aşteaptă acum ca cei de la CEO să îl cheme la negocieri. Mai mult decât atât, gorjeanul susţine că mina i-a distrus şi foarte mulţi pomi fructiferi, viţă de vie şi teren.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: