Termen limită pentru depunerea candidaturilor în CEO

1 noiembrie, ora 15.00, este termenul limită în care pot fi depuse candidaturile pentru posturile de conducători formație de lucru (CFL) în carierele de la Complexul Energetic Oltenia. Sunt zeci de posturi scoase la concurs, mai puține însă decât se așteptau salariații. Directorul de Resurse Umane, Sorin Olaru, a explicat într-o emisiune TV care este motivul.

Concursurile vor fi organizate în perioada 6-16 noiembrie la sediile a trei exploatări miniere: Roșia-Rovinari, Jilț și Motru. Termenul de depunere a cererii de înscriere expiră pe 1 noiembrie, ora 15. Cererea trebuie însoțită de copii ale documentelor de identitate și de studii, fiind admiși în concurs doar absolvenți de studii superioare tehnice sau școală de maiștri în domeniu.

Sorin Olaru a precizat într-o emisiune la TV Sud care sunt posturile scoase la concurs: „Se organizează concurs pentru toate posturile care sunt ocupate de salariați numiți în anul 2016 și 2017 în urma disponibilizărilor și care au fost numiți cu această condiție, a susținerii concursului. Se organizează concurs și pentru posturile din 2015, pentru care a fost organizat concurs, salariații care le ocupă acum nu au promovat concursul, dar au rămas în continuare pentru că nici nu au fost alte propuneri din partea conducerii subunităților respective. Mai e o categorie de salariați care au fost numiți pe aceste posturi în anii 2013, 14, 15, de când s-a înființat Complexul Energetic Oltenia, cu o perioadă de probă”.

Olaru a explicat că de-a lungul timpului au fost și alte modalități de ocupare a posturilor, nu doar concursurile: „Nu doar concursul a fost criteriul pentru ocuparea acestor posturi, ci și numirea pe o perioadă de probă de 90 de zile. Dacă după 90 de zile pe acest post conducătorul ierarhic superior l-a recomandat să rămână, s-a făcut definitivarea pe acel post”.

Olaru a explicat de ce unele posturi nu sunt scoase la concurs. Acestea au fost desființate după concedierile din ultimii doi ani și trebuie reînființate înainte de a fi scoase la concurs.

Vizualizări: 3,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: