Termen limită pentru solicitarea subvenţiei la vacile de lapte

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a-şi depune cererile pentru subvenţii. Termenul limită pentru a-şi depune documentele la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj este 21 septembrie. Până în momentul de faţă, s-au înregistrat aproximativ 1200 de cereri. Sprijinul financiar poate ajunge până la 200 de euro/ cap de animal.

 

Beneficiarii schemei de plată sunt producătorii agricoli care deţin un efectiv cuprins între 2 şi 15 vaci de lapte, sunt înregistraţi în sistemul de administrare al cotelor de lapte, cu cotă pentru livrări şi / sau vânzări directe şi care au sediul într-o zonă defavorizată. “Crescătorii de animale sunt obligaţi să menţină în exploataţie efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită sprijinul anual, pe o perioadă de şase luni de la data limită de depunere a cererilor. Le recomandăm oamenilor, ca înainte de a veni la APIA cu cererea, să meargă la medicul veterinar de care aparţin ca să confrunte baza de date pentru a vedea dacă este conformă cu efectivele pe care le deţin. După încheierea campaniei de depunere a cererilor se vor demara controale în teren pentru a se vedea dacă efectivele declarate de fermieri corespund cu cele existente în exploataţie”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj. Pentru anul trecut, la nivelul judeţului, au fost înregistrate aproximativ 1600 de cereri, iar valoarea sprijinului financiar a fost de 86,37 lei/ cap de vacă.

 

DEFAVORIZARE

Localităţile defavorizate din Gorj sunt: Novaci, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Polovragi, Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Runcu, Schela, Stăneşti, Tismana şi Padeş, Bolboşi, Borăscu, Ciuperceni, Negomir.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: