Termen pentru solicitarea subvenției la lână

Circa 30 de oieri din Gorj au depus deja documentația pentru subvenția la lână. Judecând după solicitările din 2018, doar un sfert din posibilii beneficiari s-au grăbit la depunerea dosarelor.

Crescătorii de ovine care vor să beneficieze de ajutorul de 1 leu/kg de lână de la stat trebuie să se grăbească, asta pentru că există un termen limită pentru depunerea solicitărilor.

Documentația se depune la Direcția Agricolă Gorj sau la primării. ”Până pe 28 martie se depun, e ultima zi. Noi mergem și la primăriile din zona de nord, unde sunt marii crescători de ovine. Crescătorii trebuie să prezinte copie după buletin, extras de la Registrul Național al Exploatațiilor, un document de la medicul veterinar de circumscripție și un extras de cont bancar, de la un cont activ, în care o să primească banii pe lână. Banii o să-i primească undeva în toamnă. Anul trecut, au fost acodați în jurul datei de 1 octombrie”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

Miercuri, 6 martie, la ora 10:00, reprezentanții Direcției Agricole Gorj, le-au dat întâlnire crescătorilor de ovine din Tismana, la sediul primăriei. Joi vor urma cei din Novaci, la aceeași oră. Până acum, au avut loc astfel de întâlniri la Polovragi și Baia de Fier. Săptămâna viitoare va veni rândul fermierilor din Crasna, localitatea cu cele mai mari efective de ovine din Gorj.

În 2018, 119 crescători de ovine din județ au beneficiat de subvenția pe lână. Problema pe care o vor întâmpina și anul acesta este aceea privind lipsa unui centru de colectare a lânii în Gorj.

Pentru a vinde lâna, oierii sunt nevoiți să meargă la Sibiu, acolo fiind cel mai apropiat centru de colectare, însă sunt și crescători care ard lâna sau o aruncă.

Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: