Termocentralele CEO funcţionează cu mai multe grupuri

Semnale bune pentru CE Oltenia, care şi-a propus să intre în Sistemul Energetic Naţional cu o cantitate mai mare de energie. Un grup de la Termo Işalniţa a fost pus în funcţiune de circa o săptămână, astfel că şi o bună parte din salariaţi au revenit la lucru după un regim de aşteptare de mai bine de două luni.
Grupul 8 de la Termo Ișalnița a fost repornit de circa două săptămâni și rămâne în continuare în funcţiune, spune conducerea Diviziei Energetice. Termocentrala era programată să fie oprită până la sfârşitul lunii iunie, însă a fost repusă în funcţiune mai repede de conducerea executivă a CE Oltenia. Asta înseamnă că şi minerii din bazinul Motru vor avea de muncă, pentru că de la Roșiuța și Lupoaia este alimentată termocentrala din Bănie. La finele săptămânii trecute CE Oltenia avea în funcţiune cu 5 grupuri. Dar asta nu înseamnă că luna aceasta energeticienii nu vor beneficia de întrerupere de activitate. "Mergem cu două blocuri la Rovinari, un bloc la Turceni, un bloc la Ișalnița și un bloc la Craiova. De luni vom mai porni un grup la Termocentrala Turceni. Încercăm să pompăm mai mult, să câștigăm mai mulți bani. Pe Divizia Energetică am pentru fiecare persoană 5 zile de șomaj tehnic și în luna mai. O parte din ei și-au luat, în funcție de programul de tură, de reparații, de lucrări de făcut la birou", a declarat Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia.
Directorul Diviziei Energetice admite că CE Oltenia traversează o perioadă grea în ceea ce privește vânzarea de energie pe piața de profil. "E greu, nu producem cât ar trebui să producem. Nu avem unde să vindem marfa. Marfa aceasta nu o poți ține pe stoc. Le-am spus sindicaliştilor că trebuie să fie înțelegători și că trebuie să strângem cureaua o perioadă de timp. Le-am mai spus că, așa cum este în perioada aceasta, nu a fost niciodată de când lucrez eu, de 34 de ani de când lucrez eu la energie, nu a fost așa greu cu producerea de energie. Că n-ai unde să o duci. De fapt, prețurile nu au fost niciodată așa de mici ca acum. Noi vindem acum un pic mai scump decât e prețul de pe piață", a mai spus directorul Ionel Ilie.

Vizualizări: 5,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: