Tichete cadou de 950 lei pentru salariaţii CEO. Ce se întâmplă cu economia la fondul de salarii

Angajaţii CE Oltenia vor primi vineri, 15 decembrie, tichetele cadou oferite de companie cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Repartizarea rezervei la fondul de salarii va fi discutată abia luni, 18 decembrie, de către administraţie și sindicate. Mare parte din economie va merge către angajaţii cu lefuri mici, spune Sorin Olaru, directorul Direcţiei Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

Salariaţii CE Oltenia sperau la o majorare a primei de sărbători, însă administraţia CE Oltenia a mers pe valoarea prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). „Până vineri după-amiază, toţi cei 13.000 de salariaţi vor primi tichete cadou în cuantum de 950 lei, așa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă”, a precizat Sorin Olaru, directorul Direcţiei Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

Minerii și energeticienii CE Oltenia vor afla la începutul săptămânii viitoare dacă vor primi ceva din economia la fondul de salarii. CE Oltenia este obligată să stabilească împreună cu sindicatele modalitatea de distribuire a acestor sume. Reprezentanţii CE Oltenia nu au spus la cât se ridică această economie la fondul de salarii, invocând faptul că încă lucrează la estimarea lunii noiembrie, însă au precizat că la întâlnirea de luni cu sindicatele vor avea o situaţie clară, inclusiv la nivelul lunii decembrie.

Ceea ce este cert, spune directorul Sorin Olaru, este faptul că banii vor fi distribuiţi în primul rând salariaţilor cu lefuri mici. „Avem un articol în Contract care ne obligă la constituirea unui fond pentru majorarea salariilor mici, până la 25% din nivelul minim. Și, probabil, dacă va mai rămâne o altă diferenţă, va fi distribuită în mod egal tuturor salariaţilor. După întâlnirea cu sindicatele vom ști precis”, a explicat directorul Sorin Olaru.  

Conform reprezentanţilor companiei, sindicatele ar fi propus ca această economie să fie distribuită cu prioritate angajaţilor cu salarii mici, iar majorarea salariilor să fie de 5-10%.

Vizualizări: 7,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: