Tichete de vacanţă pentru dascăli

Veşti bune vin de la Ministerul Educaţiei. Toţi angajaţii din sistemul de învăţământ vor primi tichete de vacanţă. Acestea se vor acorda în funcţie de numărul de ore lucrate şi nu trebuie să depăşească 1.450 lei, au anunţat sindicatele din învăţământ.

În această săptămână, au fost purtate noi discuţii la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale în privinţa acordării voucherelor de vacanţă şi au fost aduse modificări ordinului privind acordarea acestor tichete valorice. În perioada imediat următoare va fi aprobat, în cadrul unei comisii de dialog social, Ordinul privind aprobarea normelor metodologice de acordare a voucherelor de vacanţă, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Astfel, angajaţii din sistemul de învăţământ vor primi, începând cu cel de-al doilea trimestru, tichete valorice de 50 şi 100 de lei. Acestea vor fi achiziţionate de conducerea unităţilor de învăţământ împreună cu  sindicatele.  „Tichetele de vacanţă vor fi acordate proporţional cu perioada lucrată, respectiv timpul de muncă. Valoarea maximă a tichetelor, de care beneficiază un angajat este de 1.450 de lei, sumă impozabilă”, a explicat Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj. Voucherele vor fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018.    

În continuare, nerezolvate rămân alte probleme din sistem. Dascălii nu sunt mulţumiţi de grila de salarizare şi nici de faptul că personalul auxiliar din sistem nu beneficiază de majorarea salarială de 20% aplicată la începutul acestei luni.

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: