Tir cu 27 de tone de ciment, răsturnat pe șosea. Trafic oprit câteva ore la Drăguțești

Situație greu de imaginat miercuri dimineața pe DN 66, ce face legătura între Târgu Jiu și Rovinari, pe raza localității Iași de Gorj. Un camion încărcat cu 27 de tone de ciment neambalat, un cimentruc înmatriculat la noi în județ, s-a răsturnat pe ambele benzi ale șoselei, după ce din față i-a apărut brusc o altă mașină. Trei mașini au fost în total implicate în accident, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit grav, șoferul cimentrucului fiind considerat chiar un erou întrucât a reușit să dirijeze camionul în așa fel încât pagubele și victimele să fie cât mai puține.

Alarma la 112 s-a dat în zorii zilei, la puțin timp după ora 6.00. O localnică aflată la volanul unui Logan a oprit pe marginea drumului pentru a lua la ocazie o vecină cu care urma să vină spre Târgu Jiu. „Eu am tras pe dreapta pentru că urma să o iau pe vecina, dar din spate a venit camioneta Iveco cu numere de Dolj și m-a lovit pe mine, după care a ajuns pe contrasens. Șoferul camionului cu ciment mergea regulamentar, dar a pus frână brusc atunci când a văzut camioneta intrând pe sensul lui. Automat pe el l-a aruncat într-un cap de pod și apoi s-a răsturnat. Vecina asta a mea a leșinat când a văzut ce s-a întâmplat, iar acum nici eu nu mai pot să ajung la Târgu Jiu”, a explicat Isabela Trufelea, șoferița care dacă nu oprea nu genera tot ce s-a întâmplat.

Șoferul cimentrucului este Petrică Cojocaru, el mărturisind că a făcut tot ce a depins de el pentru ca în acele fracțiuni de secundă din momentul accidentului să ia decizia cea mai bună. A pus ditamai mașina de-a curmezișul șoselei, dar a salvat viețile tuturor celor care se aflau în zonă în acele clipe. „El a venit direct spre mine și nu mai aveam unde să mă dau ca să îi fac lui loc. Nu știu, nu a văzut, nu a putut opri la timp, nu știu de ce a intrat pe banda mea. M-a lovit și m-a aruncat așa cum mă vede toată lumea. Nici nu-mi vine să cred că eu am fost la volan. Bine că nu e cu morți, că la câți nebuni avem pe drumurile noastre…” a spus bărbatul.

Fără răniți grav

La fața locului au ieșit imediat cei din casele din vecinătate, oamenii fiind speriați de zgomotul puternic venit dinspre șosea. Când au ieșit și au văzut ce s-a întâmplat, multora nu le-a venit să creadă că accidentul e fără victime. Doar șoferul camionetei cu numere de Dolj a fost transportat la spital, dar bărbatul nu avea răni care să îi pună viața în pericol. De asemenea, femeia din stație, care aștepta o mașină de ocazie, a fost și ea dusă la spital, dar doar pentru că leșinase după toate cele întâmplate sub ochii săi. Traficul rutier în zonă a fost deviat ore bune, timp în care la fața locului au fost aduse utilaje de mare tonaj cu care să fie ridicată de pe șosea „cisterna” care transporta cele 27 de tone de ciment vrac. Operațiunea a fost îngreunată și de ploaia torențială care a căzut în cursul dimineții pe arii vaste din județul Gorj.

 O volă a rămas împotmolită într-un șanț, fiind tractată de acolo cu un buldozer, ambele utilaje fiind aduse la locul accidentului împreună cu o macara pentru a ajuta la eliberarea carosabilului. În cele din urmă, „cisterna” cu ciment a fost trasă pe marginea drumului și traficul a fost reluat, dar tonele de ciment din ea au trebuit transferate în altă mașină manual, neexistând alte variante mai rapide. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă chiar pe numele șoferului care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Toți șoferii implicați în accident au fost testați în privința alcoolemiei, rezultatele fiind negative.

Vizualizări: 6,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: