Titularizare: Aproape 500 de candidați concurează pe 9 posturi 

Concurență acerbă la examenul național de Titularizare! 471 de persoane s-au înscris la acest concurs, programat să se desfășoare în data de 13 iulie. Din păcate, „oferta” pentru cei care speră să intre în învățământ este aproape inexistentă, o recunosc și reprezentanții ISJ Gorj. 


„Catedrele pe care acești candidați s-ar putea titulariza sunt într-un număr extrem de scăzut: o catedră de Agricultură-Horticultură, o catedră de Arhitectură, trei de Educație Fizică și Sport, două de Muzică Populară, una de Muzică Vocal-Instrumentală și una de Pregătire Instruire Practică și Igiena Corpului Omenesc, la maiștri”, Dana Constantinescu, inspector general ISJ Gorj. 


Posturile de educator, cele mai râvnite 


Paradoxal, chiar dacă nu există niciun loc titularizabil în județul Gorj, ca educator, asta nu i-a împiedicat pe zeci de candidați să își depună dosarul. Nu mai puțin de 97 de persoane speră să prindă un loc de educator suplinitor, dacă titular nu se va putea. Potrivit datelor centralizate de ISJ Gorj, 60 de persoane au optat pentru învățători, 37 pentru Limba și Literatura Română, 32 pentru Limba Engleză și 8 pentru Limba Franceză. 23 dintre candidați speră că vor reuși să fie suplinitori la o catedră de matematică, 6 la Fizică și 2 la Chimie.  


Pentru a preda ca profesor suplinitor, acolo unde sunt ore, doritorii trebuie să treacă prin acest examen de Titularizare.

Vizualizări: 937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: