Toader Pasti: Cred că se fac şi foarte multe speculaţii

Congresul PSD a trecut, aşa că a revenit în actualitate subiectul secretarilor de stat. PSD Gorj vrea două posturi, dar şansele sunt din ce în ce mai mici. „Nu este un subiect închis, pentru că s-a vorbit de încetarea a 28 de mandate de secretari de stat şi şefi de agenţii. Deocamdată nu au fost făcute aceste încetări, să vedem mai întâi cum se termină analiza”, a spus social-democratul Cosmin Popescu. Unul dintre cei susţinuţi de PSD pentru postul de secretar de stat este Cristian Toader Pasti, care a spus într-un interviu că „ar mai fi ceva şanse”.

Reporter: Mai sunt şanse ca dvs. sau domnul Prunariu să ajungeţi secretari de stat?

Cristian Toader Pasti: E o poveste frumoasă, sperăm să fie cu happy-end. Dacă nu va fi cu happy-end, rămâne o poveste. Să sperăm că o să ajungă cineva de aici în posturi de decizie. Sunt lucruri importante care pot fi rezolvate pentru judeţ, având un lobby foarte puternic la Bucureşti. Nu degeaba alte judeţe din ţară au foarte mulţi secretari de stat, au miniştri, au directori şi îşi rezolvă foarte multe probleme. Aţi văzut că la noi tot timpul trebuie să meargă cineva cu tine să îţi deschidă o uşă.

Rep.: Ce credeţi că s-a întâmplat? Liderii PSD Gorj dădeau ca sigură numirea dvs. şi a domnului Prunariu.

C.T.P.: Ştiţi ce cred că s-a întâmplat? În primul rând au apărut problemele legate de congres şi atunci toată lumea a fost focalizată pe acest subiect. În al doilea rând, încă nu s-a terminat cu evaluarea în cadrul ministerelor şi nu au încetat mandatele actualilor secretari de stat. Nu putem spune că nu avem nicio şansă, dar putem spune doar că ar mai fi ceva şanse.

Rep.: De ce spuneţi asta?

C.T.P.: Vă daţi seama că sunt nişte negocieri la nivel central, între preşedinţii de organizaţii. Nu e treaba noastră. Noi trebuie să ne pregătim, să ne facem aici datoria şi ce va fi vom vedea. Avem multe lucruri de făcut, ce se întâmplă la nivel central nu pot să ştie decât şefii noştri.

Rep.: Sunt nemulţumiri în organizaţia PSD Gorj pentru aceste întârzieri?

C.T.P.: Pe mine nu mă afectează absolut deloc dacă sunt aici sau în altă parte. Eu nu sunt nemulţumit deloc, ba chiar sunt fericit. Mi-aş dori însă să avem colegi din organizaţie pe astfel de funcţii, pentru că avem o organizaţie puternică. Trebuie să avem răbdare, pentru că probabil se vor rezolva şi lucrurile astea.

Rep.: Sunt voci care spun că Gorjul nu are de câştigat din cauza lui Victor Ponta.

C.T.P.: Eu ştiu ce să zic? Cred că se fac şi foarte multe speculaţii, foarte multe scenarii. Să lăsăm lucrurile să meargă de la sine, să facem noi ce avem de făcut, că sunt atâtea posibilităţi de dezvoltare a judeţului. Sunt atâţia investitori interesaţi, oamenii din China sunt interesaţi de noi, sunt aici, am stabilit foarte multe moduri de colaborare. Nu trebuie să mai aşteptăm să ne ia cineva de mână să ne treacă strada.

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: