Toate subvențiile agricole pe anul trecut, achitate până la 15 august

Toate plățile aferente campaniei 2015, cu excepția celor cu probleme, vor fi efectuate până la data de 15 august, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după întâlnirea cu reprezentanți ai asociațiilor din zootehnie pe tema neplății subvențiilor.

Începând de luni, mai mulți crescători de animale au intrat în greva foamei protestând împotriva neplății subvențiilor pe 2015.

"Dânșii au avut o listă întreagă de revendicări. Cea mai importantă, cred că toată lumea se aștepta, era cea privitoare la termenul până la care plățile se vor face către fermieri. Vorbim aici despre Ajutorul Național de Tranzit pe sectorul zootehnic — ANT 7, ANT 8 și ANT 9. Am agreat cu APIA termenul de 15 august pentru toate plățile, repet, în cea mai mare parte. Știți cu toții că sunt situații în care se întâmplă să mai rămână cei care au fost în control, care mai au anumite erori, și cu toții am căzut de acord asupra acestui termen. Cu toții din administrație, vreau să zic. Am discutat pe cazuri generale și cu domnii care au fost în greva foamei și dânșii au spus clar că suspendă greva foamei până când se plătesc la termen — 15 august, repet termenul — dacă nu, sigur, dânșii vor relua protestul. Sper să nu fie cazul! Noi ne angajăm serios în proces. Sper să nu se mai repete astfel de situații!", a spus ministrul.

Șeful de la Agricultură a dat asigurări că plățile pentru 2016 sunt în pregătire, iar lucrurile sunt în grafic.

"Știm foarte bine că pentru 2016 lucrurile sunt în grafic, deci plățile pentru 2016 sunt în pregătire și acum ne concentrăm pe ultima parte a plăților pe 2015", a precizat Irimescu.

Întrebat unde s-a produs blocajul, ministrul a dat vina pe erorile administrației, deciziile luate de fosta conducere de la Agricultură. (A.P.)

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: