Tomescu: Avem nevoie de fapte, nu de compătimiri de complezenţă

„Breaking news. Mai mulţi politicieni din Gorj au descoperit că atunci când plouă, în carierele miniere oamenii muncesc prin noroaie”, a postat Manu Tomescu pe pagina de socializare. Liderul sindical din zona Rovinari şi-a explicat postarea într-un interviu pentru Radio Infinit.

Reporter: De ce spuneţi că politicienii au descoperit abia acum că e noroi în carierele miniere?

Manu Tomescu: Nu aţi văzut că dintr-o dată s-au umplut ziarele cu nămolul din cariere? Sunt câţiva politicieni din Gorj care dintr-o dată au aflat că atunci când plouă oamenii muncesc în noroi.

Rep.: A fost o aluzie la Dan Vîlceanu, la interpelarea făcută la ministrul Energiei?

M.T.: Nu. Nu e neapărat de nume. Ironia mea este un fel de revoltă, pentru că chiar mă deranjează când anumiţi politicieni din Gorj încearcă să facă din noi o masă de manevră, o măciucă politică, să îşi dea unii la alţii în cap. Ne folosesc pe noi ca să îşi dea unii la alţii în cap cu această măciucă politică şi ne folosesc pe noi în această luptă a lor.

Rep.: Asta vi se pare că se încearcă?

M.T.: Da, bineînţeles, pentru că ştiţi foarte bine că noi, cei care lucrăm în carierele miniere, în termocentrale, cunoaştem foarte bine condiţiile şi politicienii care au trăit aici în Gorj ar fi trebuit să le cunoască şi dumnealor. Nu a apărut astăzi nămolul, să faci din asta o ştire.

Rep.: Vă deranjează implicarea politicienilor în această poveste?

M.T.: Ne deranjează acest lucru, pentru că de fiecare dată când au alte interese politice se folosesc de noi, de condiţiile noastre de muncă. Încearcă să ne creeze impresia că ne plâng de milă, când de fapt lucrurile stau invers. Hai să fim serioşi, dacă ar vrea să ajute această companie, nu ar trebui decât să îşi respecte promisiunile din campania electorală. Nu avem nevoie de titluri de ziare, de compătimiri de complezenţă, noi avem nevoie de fapte ca putem să ne păstrăm locurile de muncă, să ne îmbunătăţim condiţiile de muncă. Avem nevoie de fapte, nu de compătimiri de complezenţă.  

Rep.: De ce spuneţi că sunt de complezenţă?

M.T.: Oamenii din carierele miniere muncesc în condiţii deosebite şi ar trebui să fie plătiţi ca atare. Nu este nămolul o noutate care a apărut în 2018, dar ca să ne ajute pe noi să muncim în condiţii mai uşoare şi să ne bucurăm de o plată mai bună, aşteptăm din partea politicienilor fapte. Fapte care să se concretizeze în iniţiative legislative care să ajute Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: