Țopescu mai face o pădure colorată, după succesul de la Poienari

Pădurea colorată de la Poienari, județul Gorj, a devenit în doar câteva săptămâni un reper turistic. Artistul Mihai Țopescu, ajutat de câțiva voluntari, a vopsit sute de copaci, creând o atmosferă de poveste. Turiștii opresc și fac fotografii, iar unii zăbovesc zeci de minute. Primăria Petroșani l-a solicitat pe artist pentru transformarea unui parc din localitate într-o poveste la fel de frumoasă. Asta în timp ce autoritățile din Gorj nu s-au deranjat nici măcar să vorbească despre acest loc.

Pădurea de la Poienari este pe drumul care leagă Târgu Jiu de Vâlcea. Mulți turiști care vin pe Transalpina, la mănăstirea Polovragi ori pe Cheile Oltețului zăbovesc în frumoasa dumbravă. Din păcate, autoritățile nu au luat măsuri să facă niște locuri de parcare, să pună un coș de gunoi ori o toaletă ecologică.

Primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a fost însă atras de idee și vrea o pădure colorată și la el în localitate. „Vrem să facem la Petroșani, în zona Brădet, Pădurea Colorată, așa cum este în județul Gorj. Văzând ce s-a întâmplat acolo, am început să căutăm detalii despre acest proiect și așa am ajuns la domnul Țopescu care, din fericire, în această perioadă este la Târgu Jiu. Astăzi suntem în momentul în care putem să anunțăm că și Petroșaniul va avea această pădure colorată, care cred că va fi un punct de atracție din punct de vedere turistic, dar și o mare bucurie în special pentru copii”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, pentru Gazeta de Dimineață.

Mihai Țopescu a fost la Petroșani pentru a vedea părculețul și a declarat pentru presa locală că are o solicitare și de la o localitate din Elveția. „Acum se duc tratative, prin  agentul meu, și pentru o localitate din Elveția. Este un început frumos, dar foarte greu. Sincer, nu mă așteptam la acest impact vizual, la acest impact mediatic care a avut loc după această distracție, muncă făcută în pădure”.

Țopescu spune că proiectul de la Petroșani va fi gândit altfel, modular, deoarece copacii sunt mai înalți. La Brădet vor fi vopsiți aproximativ 260 de copaci, cam jumătate față de câți au fost colorați cu vopsea ecologică la Poienari. Vopseaua nu afectează în niciun fel arborii și rezistă circa șase ani. Pădurea colorată din Gorj s-a dorit a fi și un manifest împotriva tăierii pădurilor.

Vizualizări: 6,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: