Topul liceelor din Gorj. Unde au fost cele mai mari medii de admitere!

Colegiile de top din judeţul Gorj şi-au confirmat şi în acest an supremaţia, primind cei mai buni absolvenţi de clasa a VIII-a. Cea mai mare ultimă medie de admitere (9,12) s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, specializarea Matematică-Informatică.  Ministerul Educației a întocmit un clasament al primelor 50 de specializări la nivel național, în funcție de notele de promovare, însă nicio unitate de învăţământ din Gorj nu este prinsă, ultima medie de admitere fiind 9,61.

Cele mai mari medii au fost la Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale Naturii. La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, ultima medie la Matematică-Informatică a fost 9,12, la secţia de Ştiinţe ale Naturii - 8,74, la Filologie – 8,48, iar la Ştiinţele Sociale - 8,28. La Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, la Matematică-Informatică, ultima medie a fost de 9,05, la Ştiinţele Naturii – 8,92, iar la Filologie - 8,56. Note mari au fost şi la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, unde la Matematică-Informatică, ultima medie a fost 8,67 şi 8,30 la profilul engleză intensiv, la Ştiinţele naturii – 8,62, la Filologie - 8,55 şi 5,83 la profilul franceză bilingv, iar la Ştiinţe Sociale – 8,38.

La Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, ultima medie de admitere a fost 6,25 la Matematică-Informatică. în vreme ce la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti s-a intrat cu 2,91 la Ştiinţe ale Naturii. La Liceul Tehnologic Turceni, ultima medie a fost 2,73 la specializarea Mecanică. Ultimul intrat la Colegiul Tehnic Mătăsari a avut media 4,08 la specializarea „Economic”. În schimb, la cele două specializări ale liceului din Ţicleni ultimele medii de admitere au fost sub 5.00.

Vizualizări: 20,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: