Toţi consilierii din Dăneşti şi Teleşti se visează viceprimari

Mai multe comune din Gorj au rămas fără viceprimari din cauză că aproape toţi consilierii visează să ocupe acest post. Deşi pare greu de crezut, negocierile nu au mai avut loc, iar primarii au început să se consoleze cu ideea că nu vor avea cu cine să-şi împartă sarcinile de serviciu.

Consilierii locali lasă comunele fără viceprimari din cauză că nu se mulţumesc doar cu indemnizaţia obţinută pentru fiecare şedinţă. În unele localităţi din judeţ, aproape toţi consilierii îşi doresc să primească salariul de viceprimar şi să profite de avantajele specifice funcţiei.

De exemplu, la Dăneşti din 13 consilieri, 8 vor să fie viceprimari. “Nu am reuşit să numim viceprimarul nici până în momentul de faţă. Consilierii nu au ajuns la o înţelegere pentru că, din 13 câţi sunt, opt vor să fie viceprimari. Nici măcar cei care sunt de la aceeaşi formaţiune politică nu se înţeleg. Din cei cinci consilieri USL, patru vor viceprimar. Am avut şedinţă, dar numirea viceprimarului nu a fost trecută pe ordinea de zi. Practic, una vorbim şi alta facem când se ajunge la comisie. Deşi par să se înţeleagă înainte, înţelegerile se uită când trebuie puse pe hârtie. Nu cred că se va putea alege prea curând viceprimarul. Mi-am luat deja gândul. Prin dispoziţie, am împărţit atribuţiile pe care le dădeam viceprimarului la alţi salariaţi”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Situaţia se repetă şi la Teleşti. “Nu s-a rezolvat problema cu viceprimarul pentru că sunt prea multe cereri. Din 11 consilieri, 7 vor să ocupe funcţia de viceprimar. Am avut şedinţă de Consiliu Local, dar numirea viceprimarului nu a fost trecută pe listă. Personal, nu voi mai solicita acest lucru atât timp cât e linişte şi nu se mai ceartă între ei. Dacă dânşii hotărăsc să treacă numirea viceprimarului pe ordinea de zi de la şedinţele următoare nu am nimic împotrivă, dacă nu eu nu o voi solicita”, a precizat Romulus Bîldea, primarul comunei Teleşti.

Renunţă la OMV pentru primărie

Deşi nu au învestit viceprimarul, consilierii de la Săuleşti au ajuns un acord în privinţa celui care va ocupa această funcţie. “Viceprimarul va fi învestit în data de 7 septembrie. Acesta va fi Ionel Buşoiu, singura nominalizare a consilierilor. Nu a fost ales întrucât este în concediu, dânsul fiind angajat al OMV Petrom. A fost înţelegerea consilierilor cu viitorul viceprimar de a amâna numirea până la data menţionată. Este un om deosebit care a ajutat foarte mult primăria şi fără să lucreze aici. Cred că vom avea o relaţie perfectă aşa cum am avut şi cu celălalt viceprimar, care a ieşit la pensie”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: