Treaba lor dacă au furat, pe noi ne interesează salariile noastre

Un coleg ziarist, Narcis Daju, a făcut o transmisiune în direct din mijlocul salariaților Aparegio Gorj SA, nemulțumiți de faptul că nu le-au mai fost crescute salariile de câțiva ani. “Muncesc de 30 de ani, am rămas cu două mii de lei salariu”, spunea cineva. Iar ca el sunt și alții, oameni care spun că li se cere să facă tot mai mult, pe aceiași bani puțini.

Pentru un meseriaș bun, două mii de lei nu înseamnă mare lucru, chiar dacă alții câștigă și mai puțini bani. Narcis Daju a făcut de-a lungul timpul mai multe anchete despre Aparegio, despre angajarea a tot felul de pile la birouri, pe salarii mari, despre sume uriașe cheltuite pentru renovarea unui apartament care în acte figurează ca fiind casierie, dar în realitate acolo locuiește un consilier al directorului general. Daju și alți ziariști au scris despre lucrări de milioane de euro făcute de Aparegio prin intermediul unor firme de partid, lucrări care nu sunt funcționale și care, în loc să producă venituri, produc doar costuri.

Jurnalistul a încercat să ducă discuția cu salariații supărați spre aceste zone, dar s-a izbit mereu de același răspuns: pe noi nu ne interesează lucrurile astea, pe noi ne interesează de salariile noastre. Cu alte cuvinte, nu îi interesează cine și cât fură din Aparegio, important este să le pună și lor ceva la salariu.

Din păcate pentru ei, pentru salariații Aparegio, salariile vor rămâne tot unele de mizerie, câtă vreme nu o să îi intereseze că alții câștigă bani nemunciți din societate. Dacă vor protesta în continuare pentru salarii, poate că vor primi 200 de lei în plus. Dacă ar protesta împotriva hoției, poate că ar putea avea salarii duble.

Mentalitatea celor de la Aparegio o văd peste tot. O văd la pensionarii care nu au o problemă că Dragnea fură, dacă le dă și lor 100 de lei. Nu pot înțelege că, dacă Dragnea și ai lui nu ar mai fura, pensiile s-ar putea dubla. O văd chiar și la salariații Complexului Energetic Oltenia, care se uită acum la pesediști ca la niște salvatori, doar pentru că dau niște legi de bun simț, dar cu întârziere de câțiva ani.

Văd asta mai ales la oamenii care lucrează la stat, care se simt obligați să voteze PSD pentru că de acolo au avut pila pentru a se angaja. Și poate, dacă vin alții la putere, o să îi dea afară. Sunt oameni care văd că țara e distrusă de PSD, dar preferă să închidă ochii, pentru că lor PSD le-a dat.

Înțeleg din sondaje că PSD, deși aflat într-o prăbușire la nivel național, la Gorj este undeva la 40%. Or fi niște băieți buni pe aici, pe la Gorj, la acest PSD, dar aceștia sunt interfața lui Liviu Dragnea, omul care distruge sistematic și profund statul român. De ce românii din alte județe se trezesc, dar gorjenii rămân tot pesediști? Pentru că opoziția e praf?

Vizualizări: 1,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: