Trei candidaţi la şefia Spitalului Judeţean. Unul e medic!

Trei candidaturi au fost depuse la concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Bătălia” pentru fotoliul de manager se va da între Gigel Capotă, actualul manager interimar, economistul Adrian Grecu şi medicul Gheorghe Neaţă.

Cel mai grăbit în depunerea candidaturii a fost Adrian Grecu, economist în cadrul Compartimentului Managementul Calităţii. Gigel Capotă, actualul manager interimar, şi medicul Gheorghe Neaţă şi-au depus candidatura pe ultima sută de metri, luni, 12 martie, în ultima zi de înscriere la concurs.

Chirurgul Gheorghe Neaţă a mai condus Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în perioada 2010-2011. Neaţă se bucură, cel puţin teoretic, de susţinerea Colegiului Medicilor Gorj, care a anunţat că vor un medic în fruntea spitalului. Medicul Neaţă este şi unul dintre administratorii societăţii MedservMin, al cărui acţionat majoritar este CE Oltenia. Totodată, Neaţă este şi consilier judeţean, cu susţinerea PSD. Este dispus să renunţe la această calitate, dacă va câştiga concursul de la spital. „Îmi doresc să fac să fie mai bine pentru colectivitate şi, în primul rând, pentru bolnavii din judeţul Gorj. Voi respecta legea dacă voi câştiga concursul. Este incompatibilă funcţia de manager de spital cu funcţia de consilier judeţean”, a explicat medicul Gheorghe Neaţă.  

Gigel Capotă a condus Uzina Mecanică Sadu, fosta Garda Financiară Gorj, Corpul de control al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară  şi până în decembrie a fost directorul financiar-contabil al spitalului. Capotă spune că nu este intimidat de faptul că are doi contracandidaţi. „Cum să am emoţii când ştiu cel mai bine situaţia existentă în spital? Cine ştie mai bine ca mine tot ce se poate face, ce se face şi cu ce se poate face? Eu sunt un bun practician şi ştiu exact ce am de făcut”, a declarat Gigel Capotă.    

Verificarea dosarelor candidaţilor se va face până în data de 15 martie, urmând ca în zilele de 27 şi 28 martie să se desfăşoare etapa de evaluare şi susţinere a proiectului de management. Mandatul noului conducător va fi pentru o perioadă de 3 ani.

Vizualizări: 8,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: