Trei copii din Izeureni, terorizaţi de tatăl lor

Trei copii împreună cu mama lor trăiesc un coşmar după ce Liliana Borhină a divorţat de bărbatul alături de care a trăit 19 ani. Acestora le este frică să mai iasă din casă pentru că omul îi urmăreşte mereu. Femeia locuieşte împreună cu cei trei copii într-o locuinţă pusă la dispoziţie de primăria Târgu-Jiu.

Liliana Borhină are 41 de ani şi este mamă a trei copii de 7, 16, respectiv 21 de ani. După ce a trăit 19 ani alături de un bărbat împătimit al alcoolului, care o agresa atunci când era în stare de ebrietate, anul trecut a hotărât să pună capăt acestui episod al vieţii şi a divorţat. A plecat atunci de la soţ împreună cu cei trei copii şi după ce au stat un an la Casa Iris şi pe la cunoscuţi, primăria Târgu Jiu le-a dat o locuinţă socială în cartierul Iezureni. „Am fost căsătorită cu el 19 ani şi am doi copii, cel mare este dintr-o căsnicie anterioară. Lui îi place să bea, ultimul ban îl dădea pe alcool. În ultimii ani nu a mai avut serviciu şi lucra cu ziua pe la oameni iar toţi banii pe care-i câştiga îi dădea pe băutură. Când venea acasă mă bătea şi pe mine şi pe copii. Am rezistat aşa ani buni dar nu am mai putut şi am decis să divorţez. Acum o lună am primit o locuinţă socială de la primărie şi ne-am mutat aici dar liniştea pe care mi-am dorit-o s-a transformat în coşmar”, povesteşte femeia.

„Vine noaptea şi dă cu pumnii şi picioarele în uşi“

Femeia a divorţat atunci în speranţa unei vieţi mai liniştite însă nu a fost aşa. „El a fost de acord cu divorţul dar după ce s-a terminat totul a început circul. Ne caută zilnic. Ne urmăreşte, a văzut unde stăm şi toată ziua când se îmbată vine aici. Mereu are un cuţit în buzunar şi pietre. De multe ori când ne prinde ne ameninţă cu moartea. După divorţ,  judecătorii nu i-au dat voie să se apropie de copii şi cu atât mai puţin să-i vadă. Am chemat poliţia de fiecare dată dar îi dau amendă şi îi spun  să ne lase în pace dar degeaba. Eu cred că vrea să-şi ia fetiţa de 7 ani că atunci când mă vede cu ea o trage de lângă mine. Era să-i rupă mâinile“, mai spune femeia.

Liliana Borhină a renunţat şi la serviciu pentru a putea avea grijă de copiii pe care îi ţine numai în casă de frica soţului. „Am lucrat până acum câteva zile la o firmă dar a trebuit să renunţ. Aveam program până la 10-11 noaptea şi copiii îi ţineam închişi în casă că vine pe aici prin cartier. Mi-am găsit în altă parte de lucru ca să fiu liberă după amiaza şi seara că el atunci vine”.

Nu numai Liliana Borhină şi copiii au de suferit, ci şi nora acesteia cu care locuieşte sub acelaşi acoperiş. „Vine noaptea şi dă cu pumnii şi picioarele în uşi, în ferestre, ţipă, face scandal ca să ieşim afară. Noi stăm închişi cu cheia şi pe zi de frica lui. Eu sunt însărcinată şi o dată a vrut să mă lovească în burtă. Omul ăsta este nebun”.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: