Trei maşini vechi pentru una nouă

Programul „Rabla” vine cu noutăţi într-un de criză. Cetăţenii care doresc să-şi achiziţioneze un autoturism nou pot să primească prima de casare de 3800 de lei pentru cel mult trei maşini vechi. Din acest an, Programul „Rabla” s-a extins şi la tractoare şi utilaje agricole.

Gorjenii au posibilitatea, începând din această lună, să caseze trei rable pentru achiziţia unei maşini noi. În cazul în care proprietarul unei maşini vechi nu are posibilitatea de a-şi cumpăra alt autoturism, el poate scăpa de „rablă” vânzându-şi bonul valoric unei alte persoane. Ministerul Mediului a introdus un sistem vouchere cu valoarea de 3800 lei pentru casarea autoturismelor mai vechi de zece ani.  „Începând cu data de 15 ianuarie, numărul maxim de bonuri ce poate fi folosit de un singur cumpărător este de trei. Pentru programul de înnoire a parcului auto s-a prevăzut, pentru acest an, suma de 228 milioane de lei”, a declarat Radu Socolovski, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. Anul trecut un număr de 663 de gorjeni şi-au cumpărat maşini noi prin Programul „Rabla”.

Programul „Rabla” s-a extins, începând cu acest an, şi la tractoare şi utilaje agricole. Gorjenii care vor dori să achiziţioneze un tractor nou vor primi în schimbul scoaterii din circulaţie a unuia mai vechi de zece ani o primă de casare de până la 17.000 de lei. „Această primă nu trebuie să depăşească 50% din preţul de  achiziţie al unui tractor nou, pentru persoane fizice, şi 40% din preţul de achiziţie pentru persoane juridice”, a precizat Radu Socolovski.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: