Trei reţete delicioase de post

Indiferent că ţii post sau nu, poţi încerca trei reţete simple, uşoare şi delicioase. Poftă bună!

Tocăniţă de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete, 4 cepe, o căpăţână mică de usturoi, ardei gras roşu şi verde, 250 ml suc de roşii, o ceşcuţă de apă, 4-5 linguri de ulei, boia, sare, piper şi o legătură de mărar.

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie cubuleţe şi se pun la călit în ulei pentru circa cinci minute. Se adaugă ardeiul şi ciupercile feliate. Se fierb acoperit circa 10 minute în suc propriu, după care se adaugă sucul de roşii, apa, boia, sare şi piper. Daţi cratiţa la cuptor pentru 15-20 de minute până sosul scade şi se îngroaşă. Adăugaţi mărar verde la sfârşit. Tocăniţa se serveşte alături de mămăliguţă.

Paste cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente: 300 g paste, o ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 400 g roşii decojite în suc propriu, 100 ml vin alb, 150 g măsline negre, oregano, sare şi piper.

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Pentru sos, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. Lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă sosul, şi condimentează după gust cu sare, piper şi oregano. Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline, se amestecă ușor şi se servesc imediat.

Negresă

Ingrediente: 80 g făină, 240 ml apă, 250-280 g zahăr, 100 g cacao pudrpă, 80-100 ml ulei, 1 linguriţă de sare, 2 fiole esenţă de vanilie, ½ linguriţă bicarbonat de sodiu sau praf de copt.

Pune făina într-un castron mare şi adaugă restul de ingrediente uscate:  cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel. Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen. Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava. Preîncălzeşte cuptorul la treaptă mare. Dă prăjitura la cuptor, micșorând focul la mediu spre mic, timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. (retete.unica.ro)

Galerie foto


Vizualizări: 3,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: