Trei ţări la fel, dar doar în două s-au petrecut evenimente incredibile

Două lucruri cu adevărat remarcabile, dacă nu cumva șocante, s-au întâmplat în aceste zile. Unul a constat într-o cădere din cer, celălalt într-o ridicare la cer(uri).

India e similară în multe privințe cu România. Indienilor le plac dramoletele și muzica siropoasă, au o mare parte din populație needucată și sunt mulți (foarte curând vor lua locul Chinei pe locul 1 al țărilor după numărul de locuitori), dar proști. Din India vine prima dintre incredibilele povești de astăzi. Pentru că Indianul V. Kamaraj, un șofer de autobuz din Bharathidasan, a devenit (conform NASA) primul om din istoria lumii care a murit după ce a fost lovit de un meteorit. S-a întâmplat chiar în fața unei cafenele din localitate, într-o explozie care a mai rănit alte trei persoane, a spart geamurile clădirilor și mașinilor pe o rază de câteva sute de metri și a lăsat în urmă un crater adânc de un metru. Așa că data viitoare când vă veți plânge de ghinion, gândiți-vă la bietul Kamaraj.

Și mai știu o țară care seamănă mult cu România. Se numește Coreea de Nord și cetățenii ei sunt săraci, proști și flămânzi, dar altfel al dracului de mândri de ei. E drept, bieții nord-coreeni pot da oricând vina pe spălarea pe creier din partea autorităților. Zilele trecute, toate marile puteri strâmbau din nas nemulțumite și chiar un pic alarmate de faptul că, într-o ceremonie fastuoasă, Coreea de Nord a lansat o rachetă. De data asta n-a fost spre SUA sau spre vecinii din Sud, dar data viitoare ar putea să fie. În jurnalele de știri nord-coreene, foarte similare cu ce se întâmpla la noi înainte de ’89  sau cu ce se întâmplă acum la Antena 3, mai mulți cetățeni nord coreeni vorbeau despre nețărmurita mândrie de a face parte din acel mare popor care își lansează singur sateliții pe orbită. Culmea, chiar ieri niște cercetători au confirmat că nord-coreenii chiar au încercat să pună un satelit pe orbită și le-a și ieșit, doar că nu este funcțional. Se învârte ca prostul, nefăcând decât să sporească gunoiul care gravitează zilnic în jurul acestei planete tot mai suferinde.

În țări similare cu a noastră, deci, lucruri cad sau se ridică la cer. Fie ele tragedii sau sărbători, măcar la ei se întâmplă ceva neobișnuit, au o surpriză, viața este scuturată de ceva nou și inedit. Nu și la noi, unde parlamentarii continuă să fie niște nesimțiți. Dacă nu mă credeți, verificați noua lege care prevede amenzi de până la 100.000 de lei pentru insulte aduse pe rețelele de socializare. Deci banditul de Dragnea și analfabetul de Oprea se pregătesc să mă amendeze dacă mai spun asta despre ei. Frumos, monșerilor! Nu m-aș fi gândit la asta. Dar nu mai bine ne dați direct o lege prin care să ne obligați să vă lăudăm, ca să fie și mai simplu?

www.mantzy.ro

Vizualizări: 407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: