Tribunalita acută!

Tribunalita acută este boala de care suferă toţi penalii în momentul când aud zgomote de cătuşe. Aşa s-a întâmplat şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş căruia i s-a făcut brusc rău în momentul când a auzit că va fi arestat pentru 29 de zile. Fulgerat de veste, Nicolaescu s-a lăsat filmat cu mâinile pe piept, ca un mort, după el leşinând nevasta, fiica şi probabil portarul de la Consiliul Judeţean în semn de solidaritate cu şeful. Medicii de aceeaşi culoare politică cu el s-au grăbit să-i dea şi diagnosticul de stop cardiac combinat cu accident vascular, înfundarea de artere etc adică ce mai, omul este aproape mort fapt care, nu-i aşa, ar trebui să stârnească mila justiţiei nemiloase care l-a trimis la răcoare. Ca şi Vântu, Nicolaescu a fost internat la Floreasca, spitalul unde se internează toţi penalii şi cel care l-a consultat a fost tocmai profesorul Brădişteanu, care în urmă cu câţiva ani a făcut la fel când a fost trimis în judecată pentru o şpagă de 4 milioane de euro. Atunci pentru profesor a sărit altă profesoară, Bartoş, care ne-a anunţat că pacientul trebuie să suporte o operaţie pe cord deschis ca să se facă bine. După ce a trecut valul, profesorul a uitat să se mai opereze, dar cu siguranţă va indica acelaşi tratament pentru Nicolaescu ce era să moară de inimă dacă nu-l aresta DNA-ul şi-i oferea posibilitatea să se caute de sănătate. Dincolo de leşinurile artistice regizate, mă surprinde reacţia PSD, care s-a organizat ca şi când ar fi sub asediu; în celule de criză şi şedinţe secrete la care liderul Ponta a îndemnat pe români să transforme leşinul lui Nicolaescu într-un război împotriva lui Băsescu şi al PDL!

Aş vrea să-i amintesc lui Ponta doar una din definiţiile schizofreniei: ”boală mentală caracterizată printr-o viziune deformată a realităţii cu incapacitate parţială sau totală de discernământ şi cu episoade psihotice de mesianism sau scindare a personalităţii”! Ponta crede în continuare că subalternul lui de la Argeş este buricul pământului care n-ar trebui judecat pentru faptele ilegale comise şi ne îndeamnă să ne solidarizăm cu personajul prin pichetarea sediilor PDL şi prin participarea la şedinţele PSD ce vor fi ţinute pe scările DNA. Cu ultima chestiune aproape că sunt de acord pentru că numai aşa îi va fi mai uşor DNA-ului să-i salte rând pe rând şi va face şi economii la cheltuielile de deplasare. Sugerez DNA să-şi facă rost şi de salvare pentru a-i duce direct la Jilava că prea se înghesuie toţi să se ducă la Floreasca să-şi confirme diagnosticele de inimă prin parafa ortopedului!

Nesimţirea luării de poziţie în acest caz a dovedit-o Adrian Năstase, care pe blogul său înfiera statul poliţienesc, el care de ani buni recurge la toate tertipurile ca să nu ajungă în instanţă cu celebrele sale dosare. Personal îmi doresc instaurarea dictaturii legii pentru că altfel nu se poate ajunge la un prag acceptabil al ordinii morale şi sociale. Atâta timp cât îl pot înjura pe Băsescu când doresc eu şi cum doresc, atâta timp cât îi pot pune lui Boc toate zoaiele în cap, atâta timp cât n-am furat şi n-am participat la nici un furt consider că trăiesc într-o ţară democratică şi nu are de ce să-mi fie frică când în jurul meu se aud zornăituri de cătuşe. Poate Năstase să stea la fel de liniştit-!

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: