Trimişi să facă RMN-ul în alt judeţ

Bolnavii vor fi trimişi, pe cheltuiala Spitalului Judeţean, să facă examenul RMN la o clinică privată sau la un spital dintr-un judeţ vecin. Procedurile cu mutarea aparatului existent şi montarea celui nou, achiziţionat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, se vor întinde pe o perioadă de cel puţin o lună, timp în care pacienţii Spitalului Judeţean nu vor mai putea face investigaţii de specialitate în unitate.

Firma care deţine aparatul de rezonanţă magnetică (RMN) s-a angajat că îl va ridica până la sfârşitul lunii martie. Demontarea va începe în jurul datei de 15 martie astfel încât până la sfârşitul aceleiaşi luni societatea Medical Imaging Concept SRL, cea care îl deţine, să lase liber spaţiul amenajat în cadrul spitalului. „Am solicitat administratorului să vină, să găsim înţelegere, pe cale amiabilă, pentru rezilierea contractului. Contractul era valabil până în luna noiembrie 2018. Am solicitat asta întrucât Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu i-a fost repartizat un RMN nou şi nu avem unde să-l instalăm decât în spaţiul în care este amplasat RMN-ul celălalt. În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu administratorul societăţii private, am găsit înţelegere şi am stabilit un grafic de ridicare de către dânşii a aparatului în aşa fel încât data finală de ridicare să fie 31 martie 2018”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean Gorj.

Aparatul RMN al firmei private ar putea fi relocat la Spitalul Orăşenesc Rovinari.

După predarea amplasamentului, unitatea spitalicească va trebui să facă mici investiţii pentru montarea noului aparat de imagistică. „Noi vrem să-l punem în funcţiune cât mai repede fiindcă vrem să intrăm în contract cu Casa de Sănătate. În perioada de relocare şi aducerea celuilalt aparat, nu avem posibilitatea să facem investigaţiile RMN. Va trebui să facem un contract cu un spital sau cu altcineva care are un astfel de aparat. Nu am stabilit cu cine, vom solicita cereri de ofertă şi vom alege varianta care presupune costuri mai puţine pentru spital. Va trebui să plătim investigaţia, dar şi cheltuiala cu transportul pacientului”, a explicat Gigel Capotă.  

Astfel de aparatură au spitalele din Petroşani, Severin, Craiova şi Vâlcea. În Târgu Jiu este o clinică privată, Life Scan, care deţine un astfel de aparat.

Vizualizări: 3,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: