Trofeul „Meleaguri Brâncuşiene” a plecat la Olt

Festivalul Naţional de Muzică Populară „Meleaguri Brâncuşiene” de la Polovragi şi-a desemnat câştigătorii. Trofeul festivalului a fost câştigat de Alina Elena Roberta Buzurin, elevă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Slatina.

La cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară „Meleaguri Brâncuşiene” au participat 24 de concurenţi, din 11 judeţe. Juriul a ales zece câştigători. La secţiunea solişti vocali, categoria 12-15 ani, locul I a fost câştigat de Petronela Frumuşanu, în vârstă de 12 ani, din Suceava. Sorina Andreea Boboruţă, de 14 ani, din judeţul Mehedinţi, a obţinut locul al II-lea, acelaşi premiu fiind obţinut şi de Daniela Cristina Todor, de 15 ani, din Alba. Locul al III-lea a fost revendicat de Teodora Ştefana Grumeza, în vârstă de 13 ani, din Botoşani. Fabian Vasile Tîlvescu din Gorj şi Deak Anett din Covasna au obţinut menţiune la această secţiune.

La secţiunea instrumentişti, categoria 12-15 ani, pe primul loc s-a clasat acordeonistul de 14 ani Dragan Gheorghe Mircioane din Caraş Severin. Pe locul al II-lea a urcat Şerban Cărămidariu, în vârstă de 14 ani, din Botoşani, tot la acordeon. Locul al III-lea a fost revendicat de naistul de 13 ani, din Gorj, Robert Daniel Ciobanu. Andrei  Mironescu din Suceava a obţinut o menţiune pentru prestaţia sa la vioară. Gorjul s-a clasat pe primul loc la secţiunea solişti vocali, categoria 16-25 ani, prin Yasmine Polacek. Locul al II-lea a fost câştigat de Simona Bădulescu din Cluj, iar locul al III-lea de Loredana Danci din Sighetul Marmaţiei. Suceveanca Mihaela Pohoaţă şi Marius Cătălin Rus din Alba au plecat acasă cu o menţiune.

La secţiunea instrumentişti, categoria 16 ani, locul I a fost revendicat de saxofonistul Ionuţ Adrian Radu din Caraş Severin, iar locul al II-lea de Andrei Denis Broască, la vioară, din Olt. Pe locul al III-lea s-a clasat Narcis Constantin din Gorj, care a cântat la caval.

Marele Premiu şi Trofeul Festivalului a fost câştigat de Alina Elena Roberta Buzurin, de 13 ani, elevă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, judeţul Olt. „Scopul acestui festival-concurs a fost acela de a încuraja şi de a contribui la descoperirea a cât mai multor talente, promovarea şi stimularea celor mai valoroase prezenţe. Felicităm tinerii câştigători, dar şi îndrumătorii acestora, şi le urăm succes pe mai departe”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: