Trotea: ”Nu ne-a întrebat nimeni de carnet de partid”

 Tiberiu Trotea, fostul director al CE Rovinari, a declarat marți la Radio Infinit că nu are și nici nu-și dorește susținerea vreunui partid politic pentru a ocupa postul vacant din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Trotea spune că îl recomandă calitățile lui profesionale și spune că are măsuri de redresare a companiei, despre care spune că ar putea fi o unitate fanion a industriei românești.

Rep.: Cum ați decis să reveniți la CE Oltenia?

 T.T: Nu e vorba de revenire. Dar, văd atâta lume care își dă cu părerea despre activitatea Complexului Energetic Oltenia încât la un moment dat te și deranjează. Și spun asta pentru că sunt unul din inițiatorii acestei unități. De când s-a făcut această unitate, am participat la constituirea ei. Știți foarte bine că, până în 2012, Rovinariul mergea cel mai bine. Dar, problema cea mai delicată era faptul că ne concuram pe piața de energie, Rovinariul cu Turceniul, cu Craiova, cu Hidro, Nuclear. De altfel, piața de energie a fost cea care m-a determinat la vremea respectivă să găsim o soluție să ne unim toți, să facem un program de restructurare și eficientizare pe toată activitatea de energie și minerit din Oltenia așa încât de atunci încolo să se poată discuta de o singură entitate care produce energie pe bază de cărbune, curată, organizată. Asta m-a determinat să revin acum în activitate pentru că văd atâta lume care își dă cu părerea.

Rep.: Credeți că CEO poate fi redresat?

 T.T: Din punctul meu de vedere, cu câțiva oameni, cu un pic de răbdare și cu inteligență și cu disciplină, cred că poate fi o unitate fanion a industriei române, cu anumite măsuri care trebuie luate fără discuție. 

Rep.: Cum vedeți situația financiară a companiei și măsurile luate de ministrul Grigorescu?

 T.T: Nu ministru ia măsurile, măsurile le ia Directoratul pentru că hai să ne înțelegem foarte bine. Să-mi spună mie cineva dacă până în 2012 a fost vreun director nesusținut politic, eu m-am înscris în partid forțat și din 2012 nici nu mai fac parte din niciun partid. Am fost membru PDL din 2008 până în 2012.

Rep.: Pentru postul din Consiliul de Supraveghere aveți susținere politică?

 T.T: Nu ne-a întrebat nimeni de carnet de partid, nu am întrebat pe nimeni. M-am dus pur și simplu și m-am înscris dar nu am discutat cu nimeni și nu mă interesează nicio susținere politică. Dacă cei cu care am avut interviul, cei care mi-au văzut CV-ul, cei cărora le-am arătat măsurile necesare pentru redresarea unității apreciază că merit să fac parte din Consiliul de Supraveghere bine, dacă nu asta este.

Rep.: Ce vă recomandă pentru acest post?

 T.T: În ceea ce mă privește, nu am fost niciodată un om care să-mi arăt calitățile public, să mă laud. Ce aș vrea să spun este că eu am învățat și am fost declarat șef de promoție în 1976 și pentru necunoscători am terminat cu media peste 9 pe vremea când încă se mai făcea carte, ulterior am făcut un doctorat și sunt autor și coautor în literatura din România și în străinătate. 

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: