Trump începe războiul cu presa şi serviciile

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a acuzat miercuri serviciile secrete americane că au lăsat să se scurgă în presă un dosar cu 'știri false' care sugerau că el ar putea fi șantajat de Rusia, criticând de asemenea acele instituții media care au preluat respectivele informații neverificate și a mulțumit ziariștilor care s-au abținut să le difuzeze.

'Toate sunt știri false, invenții, ceva ce nu s-a întâmplat', a asigurat Trump, criticând în special postul CNN și website-ul BuzzFeed, cele care au mediatizat cel mai mult respectivele informații. 'Cred că este scandalos, scandalos, că serviciile de informații au permis (publicarea) unei informații care s-a dovedit eronată și falsă', a insistat el. 'Este ceva ce numai Germania nazistă ar fi făcut, și a făcut', a apreciat în continuare viitorul președinte.

Potrivit postului CNN și cotidianului New York Times, șefii serviciilor secrete americane i-au prezentat lui Trump, dar și lui Barak Obama și mai multor responsabili ai Congresului, o sinteză a unui document de 35 de pagini ce conține informații potențial compromițătoare despre viitorul președinte, inclusiv aventuri cu prostituate la Moscova, precum și detalii despre presupuse legături ale anturajului său cu Rusia. Website-ul BuzzFeed a publicat acel document în integralitatea sa.

Notele cuprinse în respectivul document au fost redactate între iunie și decembrie 2016 de către un fost agent al serviciilor secrete britanice pentru adversarii politici ai lui Trump. (A.P.)

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: