Tudose, faliment sau remaniere?

PSD a început anul scoțând în stradă tinerii frumoși și liberi, revoltați de încercărilor partidului corupt de a îngenunchea justiție, și îl termină cu protestele bugetarilor și nu numai. Social-democrații au promis luna de pe cer bugetarilor, pensionarilor, asistaților social. Ceva-ceva le-a dat, iar unora nemeritat de mult. Dar, pe lângă ce a promis, pare că PSD nu a dat nimic. A promis PSD salarii de mii de euro medicilor? A promis. În schimb, le-a mărit semnificativ salariile, dar de la 1 ianuarie le taie sporurile, astfel că per total s-ar putea să le ia mai mult decât le-a dat.

A promis PSD că nu mai impozitează salariile mai mici de 2000 de lei? A promis. Acum Dragnea, întrebat care-i treaba cu această promisiune, a spus zâmbind tâmp: Altă întrebare! A promis PSD că vom avea o nouă lege a pensiilor din acest an? A promis. Acum cică abia la anul se apucă de treaba asta.

Promisiunile făcute sunt multe, cele onorate puține. Pe de altă parte, să fim realiști, PSD a făcut promisiuni care nu pot fi duse la îndeplinire decât dacă bagă țara în faliment. Ori nu este normal să permitem asta și tocmai de aceea este greu de înțeles de ce plătitorii de impozite și taxe tac. Sunt firme cu 10 salariați plătiți la nivelul minim pe economie. O astfel de firmă în care muncesc zece oameni abia suportă salariul unui funcționăraș de primărie. Este normal ca zece oameni din sistemul privat să muncească pentru a ține un trântor la stat? Nu am nimic cu oamenii care muncesc în sistemul de stat, sunt câteva sute de mii, dar sunt și sute de mii de trântori. Unde? Strecurați prin primării, prin instituții de cultură, prin prefecturi și consilii județene, prin agenții guvernamentale și ministere. Cu toții îi știm, sunt ăia cu pile-cunoștințe-relații. Culmea, ei sunt cei mai bine plătiți.

În altă ordine de idei, salarizarea gândită de Olguța Vasilescu a făcut ca o femeie de serviciu din primărie să fie mai bine plătită decât un profesor debutant. Sunteți nebuni? Mă bucur că bugetarii ies în stradă, ca să atragă atenția asupra legilor proaste ale Olguței Vasilescu. Pe de altă parte, dacă pretențiile le-ar fi satisfăcute, faliment ar scrie pe România. Mă tem că premierul Mihai Tudose nu are altă variantă decât să mai facă o remaniere, pentru că dincolo de problemele penale, miniștrii schimbați nu erau dintre cei mai slabi. Altfel, oricâte taxe mai anunță băiatul ăla de la Finanțe, Mișa, drumul României se termină într-un gard pe care scrie Faliment.

Vizualizări: 792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: