Turburea: 700 de porţii de fasole cu ciolan, de 1 Decembrie

Locuitorii comunei Turburea vor petrece cu fast de Ziua Naţională a României. De 1 Decembrie, autorităţile locale le-au pregătit circa 700 de porţii de fasole cu ciolan. Primarul Ion Bîrcă va aduce şi anul acesta de acasă o damigeană cu vin pentru a-i cinsti pe cetăţenii comunei.

Autorităţile locale din Turburea au stabilit programul manifestărilor pentru Ziua Naţională a României. Astfel, vineri, în jurul orei 10.00, vor avea loc depuneri de coroane şi flori la monumentelor eroilor din satele Şipot, Turburea şi Poiana. De asemenea, o delegaţie de elevi îmbrăcaţi în costume populare vor merge la Târgu Jiu, cu microbuzul şcolar, pentru a lua parte la manifestările organizate de autorităţile judeţene în Piaţa Prefecturii.   

Autorităţile din Turburea le-au pregătit cetăţenilor şi o masă festivă  la cantina de lângă sediul primăriei. Petrecerea va începe la ora 12.00, spune primarul Ion Bîrcă. „Pregătim şi noi tradiţionala fasole cu ciolan şi punem la monumentele eroilor coroane cu flori. Punem drapel prin toată comuna. Vom ţine şi o mică manifestare la monumentul eroilor la Poiana. În fiecare sat este câte un monument şi voi încerca să particip la toate. La masa festivă sunt aşteptate 700 de persoane”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

COSTURI

Autorităţile locale au alocat suma de 5.000 de lei din bugetul local pentru organizarea manifestărilor de Ziua Naţională a României. „Numai pentru mâncare am alocat bani. În rest, celelalte le avem. Coroanele nu costă mult. Vom da la masa festivă şi câte un pahar de vin. Îl aduc de acasă, în fiecare an am adus. Am băutură, dacă eu nu beau deloc. Cred că voi aduce o damigeană de 50 de litri de vin”, a precizat primarul Ion Bîrcă.

Vizualizări: 509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: