UCB, la judecată cu un cercetător. Motivul!

Universitatea "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu a fost dată în judecată de un cercetător. Este vorba de Sevastian Blendea care își cere în instanță drepturile salariale pe trei luni, interval de timp în care a fost dascăl în cadrul universității.

Cercetătorul Sevastian Blendea a acționat în instanță UCB Târgu Jiu, cerând astfel plata drepturilor salariale aferente perioadei iulie-septembrie 2016. Cercetătorul Blendea nu mai lucrează în cadrul universității, conform rectorului Luminița Popescu, însă anul trecut a colaborat ca şi cercetător, dar și ca dascăl plătit cu ora. Acesta a susținut cursuri precum: Teoria Generală a Educației, Sociologie Politică, România și Politici Regionale sau Tehnici de Inițire în Cercetarea Științifică.
În ceea ce privește plata cu ora ar fi probleme. Acesta consideră că universitatea nu i-a achitat toate drepturile salariale, drept pentru care a recurs la instanță. Reprezentanții universității spun că nu se pune problema ca cercetătorul să nu-și fi primit banii pentru orele susținute în cadrul universității și că vor face dovada cu documente că au efectuat plățile aferente pe care le vor depune la instanță. "Într-o singură lună, octombrie, are mai puține ore, deoarece nu i-a fost încărcat contractul în Revisal începând cu 1 octombrie. Asta pentru că hotărârea de Senat prin care s-au aprobat orele în sistem plata cu ora mai târziu. Este singura diferență. În rest toate orele i-au fost plătite. Am în față punctul de vedere al compartimentului Resurse Umane către Juridic, care trebuie să pregătească pentru instanță punctul nostru de vedere", a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB Târgu Jiu.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Gorj în data de 5 ianuarie drept pentru care magistrații gorjeni nu au acordat până acum un termen de judecată.

Vizualizări: 872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: