UCB: Titluri onorifice pentru patru personalități

Universitatea Constantin ”Brâncuși” din Târgu Jiu acordă trei titluri de Doctor Honoris Causa Magna cum Laude pentru trei personalități românești, Gheorghe Zamfir, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, precum și un titlu de Doctor Honoris Causa cântărețului Adrian Naidin.

Maestrul Gheorghe Zamfir și-a primit distincția în cadrul unui eveniment organizat vineri, 15 februarie, de universitatea târgujiană. ”Doctor Honoris Causa Magna cum Laude este un titlu deosebit acordat celor care ne-au sprijinit și pe noi și care au relevanță internațională. Adrian Naidin va primi titlu de Doctor Honoris Causa. În primul rând, pentru că e un foarte bun ambasador al culturii muzicale românești. Doi, pentru că este tânăr, o să vedeți peste câțiva ani, o carieră culminantă va avea, pentru că este de excepție. În al treilea rând, pentru că, dacă nu-i demonetizat termenul, este într-adevăr un român foarte atașat la valorile noastre naționale”, a explicat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Virtuozul naist și compozitor Gheorghe Zamfir, precum și actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele dețineau deja titlul de Doctor Honoris Causa, oferit tot de UCB.

Adrian Naidin își va primit titlul în cadrul unui eveniment programat pentru data de 1 martie, iar Horațiu Mălăele și Ion Caramitru în data de 9 martie. Cei doi vor fi însoțiți de Naidin, cu care organizează împreună spectacole.

Vizualizări: 1,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: