Ultima zi de depunere a candidaturilor. Cine depune liste!

Joi, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. În prima parte a zilei este programat să depună candidaturile Partidul Ecologist Român, sub sigla căruia s-au adunat politicieni din mai multe partide mici, în încercarea de a depăși pragul de 5%. Pentru Camera Deputaților, lista este deschisă de Nicolae Ivăniși, care la alegerile locale a candidat în calitate de coordonator politic al ADN Gorj și a obținut în jur de cinci mii de voturi. Pe listă urmează Adrian Gonciulea (antreprenor, Târgu Jiu), Cristian Jianu (economist, Motru), Cristi Sârbu (administrator, Târgu Jiu), Cătălina Uidilescu (antreprenor, Târgu Jiu), supleanți fiind Mihail Gâciu (jurist, Târgu Cărbunești) și Liviu Bivolaru (economist, Târgu Jiu).

La Senat, lista PER este deschisă de Maria Daniela Coandă, consilier local la Bîlteni, unde a reușit să obțină câteva sute de voturi, urmată de Constantin Afrim și Alexandru Dincă - ingineri, Ion Constantinescu, pensionar.

În partea a doua a zilei va depune listele Partidul Social Democrat. Candidații la Senat sunt: Rujan Cristinel - conferențiar universitar, Florescu Ciprian - consilier, Șerban Vasilica - medic veterinar, Tătaru Tiberiu - conferențiar universitar. La Camera Deputaților candidează: Weber Mihai - deputat, Manta Claudiu - notar, Tășcău Dorin - Director Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Bordușanu Anca - Șef Birou Strategii Dezvoltare Juridic, Istrate Mihai - Director Liceul Tehnologic Țicleni, Giorgi Gabriel - Inginer, Cuțitoiu Marius - referent.

Spre finalul zilei ar putea depune liste și PNȚCD.

A depus deja liste de candidați Partidul Național Liberal, acolo unde Ion Iordache este primul la Senat și Dan Vîlceanu primul la Camera Deputaților. Și PMP a depus listele, cu Sorinel Boza la Senat și Nicolae Davițoiu la Camera Deputaților. Alianța USR-PLUS propune candidatura arhitectului Cornel Răducan Morega pentru Senat și a lui Radu Miruță la Camera Deputaților.

Lista completă a candidaților va fi cunoscută joi. (A.A.)

Vizualizări: 1,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: