Un bărbat a rămas fără degete, din cauza degerăturilor

Gerul din ultimele zile au făcut victime în rândul oamenilor străzii. Doi bătrâni fără adăpost, cu degerături, au ajuns la Casa Iris după ce stare lor sănătate a fost stabilizată la spital. Unul dintre aceştia are toate degetele de la picioare amputate şi se deplasează cu ajutorul cârjelor, gerul marcându-i viaţa atât psihic cât şi fizic. Celălalt bărbat a fost găsit în gară de către poliţiştii comunitari. În timpul iernii, primăria cheltuieşte lunar peste 45 de milioane de lei vechi pentru întreţinerea persoanelor fără adăpost.

Numărul persoanelor fără adăpost, care au cerut ajutor autorităţilor a crescut considerabil în ultima perioada. În prezent, la Casa Iris sunt găzduiţi 22 de cetăţeni. În week-end, doi bătrâni au fost adăpostiţi la Casa Iris, ambii cu degerături la picioare. Puiu Vulpe, în vârstă de 60 ani are degetele de la picioare amputate şi se deplasează cu ajutorul cârjelor. Bărbatul spune că gerul l-a prins în pădure căutând după oile unui sătean din Rasova la care muncea cu ziua. Noaptea dormea prin barăci sau pe câmp, sub cerul liber, învelit într-o şubă. Acesta nu are familie şi nu are nici o formă de venit. „Sunt mulţumit de condiţiile oferite de primărie, însă sper ca în două-trei săptămâni să mă fac bine şi să plec să-mi caut de lucru pe la oameni. Nu sunt obişnuit să stau fără să fac nimic. Mă pot deplasa cu ajutorul cârjelor, chiar dacă mi-a fost amputată laba piciorului stâng”, a declarat Puiu Vulpe.

Găsit în gară

Voicu Floarea, în vârstă de 67 de ani, din Târgu Jiu, a fost găsit în gară de către poliţiştii comunitari. Bărbatul era îngheţat de frig. După ce starea lui de  sănătate a fost stabilizată de către cadrele medicale, acesta a fost transportat la Casa Iris. Voicu are o pensie de 6 milioane. Până acum trei zile a locuit cu chirie, într-o garsonieră. „Plăteam două milioane pe lună, însă proprietarul a trebuit să vândă garsoniera. Soţia mi-a decedat, am un copil care a plecat în Italia, în 1992. De atunci nu l-am mai văzut. Am avut apartament, dar i-am făcut acte unui cetăţean pentru a avea grijă de mine. Mi-a promis că îmi cumpără o garsonieră, iar cu restul banilor mă întreţine. M-a ţinut o perioadă pe la el, pe la ţară, i-am muncit toată vară, au apărut discuţii cu părinţii lui şi a trebuit să plec”, a declarat Voicu Floarea.           

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: