Un candidat PNL a plătit „taxă de protecţie” la PSD

Candidatul PNL la primăria Motru, Gigel Jianu, spune că nu a făcut parte din Partidul Social Democrat, deși în presă au apărut documente din 2004 cu cotizațiile plătite de acesta la PSD Motru. Acesta a spus că a fost supus unor presiuni pentru a colecta cotizații pentru PSD, ca să nu își piardă locul de muncă. Liderul PSD de la Motru, Dorin Hanu, spune că nici măcar nu a știut până acum că Jianu a fost cândva social-democrat, dar că nu înțelege de acesta minte, spunând în acest context în care există dovezi clare că nu a făcut parte niciodată din rândurile social-democraților.

Liberalul Gigel Jianu figurează pe un borderou cu cotizațiile membrilor de partid ai PSD Motru din 2004, publicat recent de presa gorjeană. Candidatul PNL la primăria Motru a dat de înțeles că a fost forțat de pesediști să plătească. "Nu am fost membru PSD. Ce s-a publicat pe acolo e cu totul și cu totul altceva. Ce a apărut în presă nu se poate numi cotizație. E vorba de partidul stat, partidul acesta PSD care conduce Gorjul și care s-a implicat în toate, care a vrut să conducă tot, tot ce ține de viața noastră în oraș, ne obliga să facem lucrul ăla. Politica lor e "cine nu e cu noi, e împotriva noastră și cine e împotriva noastră trebuie să sufere". Asta a fost regula pe care au aplicat-o tot timpul. Nu am fost membru PSD, am fost pus să fac ce am făcut. Era vorba de viaţa noastră, de familia noastră, aveam copii mici, aveam rate la locuinţă şi toţi cei care nu făceau ce li se cerea, suportau", a declarat Gigel Jianu pentru Rafio Infinit.
"Ce s-a întâmplat atunci în lumea interlopă se cheamă taxă de protecţie", a mai spus Jianu, precizând că el la a acea vreme era inginer la cariera Roșiuța și cei care nu se supuneau ordinelor de la PSD erau "marginalizați și retrogradați", dar nu a dorit să spună cine în concret punea aceste presiuni asupra sa.

Hanu: Toţi au trecut pe la PSD
Președintele PSD Motru, Dorin Hanu, care și el a fost cândva cotizant la alt partid, nu la PSD, s-a arătat revoltat de faptul că Jianu nu recunoaște că a făcut parte din rândurile social-democraților. "Nu văd care e problema că a fost membru PSD? Dacă îi luăm pe toți cei care candidează acum nu cred că este unul care să nu fi trecut pe la PSD. În general, nu numai la Motru. Eu în 2004 eram director de mină, el era simplu ingineraș, al naiba dacă a venit cineva să facă vreo presiune asupra mea. Să mă amenințe că mă dă afară. A fost până la urmă o opțiune personală, asta nu este o chestie jignitoare. Singurul lucru care mi s-a părut absurd, eu din presă am văzut, habar nu am avut eu că a fost membru PSD, e că a mințit. Nu trebuia să mintă. Și eu am fost la PRM, sunt acum la PSD. Asta este viața, te duci unde crezi că e mai bine și se potrivește cu ideile tale. Eu recunosc că sunt un naționalist din fire. Țin la valorile poporului român, dacă asta e rău, înseamnă că sunt un om rău", a comentat Dorin Hanu.
SUPĂRARE
Jianu crede că este vorba de un șantaj politic că aceste liste cu cotizațiile au ieșit la iveală în campania electorală pentru alegerile locale. "Cred că este un fel de șantaj și asta. Asta este politica pe care au dus-o pesediștii mereu și continuă cu așa ceva", a explicat Gigel Jianu.

Vizualizări: 1,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: