Un consilier din Gorj a intrat în vizorul ANI. Ce a făcut!

Consilierul din Crușeț, Sabin Diaconu, este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate. Potrivit ANI, acesta a facilitat, din postura de consilier, închirierea unor spații care aparțineau rudelor sale. 

”În perioada exercitării mandatului de consilier local a  participat  la  adoptarea  Hotărârii  C.L. din data de 18 decembrie 2020 privind prelungirea contractelor de locațiune pentru închirierea unor imobile aflate în domeniul privat al com. Crușeț, fără să anunțe la începutul ședinței interesul personal avut în problema respectivă. În baza Hotărârii, Primăria Crușeț a încheiat cu trei afini ai persoanei evaluate acte adiționale prin care a fost prelungită valabilitatea contractelor de locațiune. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. (2)-(5) din O.U.G. nr. 57/2019”, transmite ANI.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Camera de Conturi Gorj în vederea exercitării controlului asupra modului de formare și administrare a resurselor financiare ale unității administrativ-teritoriale Crușeț, privind posibila încălcare a legislației contravenționale și penale.

Vizualizări: 2,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: